Ekonomija

Možda zaista žele da sprže Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da nova vlast tezom o sprženoj zemlji pokušava da se zaštiti od pitanja šta oni rade na planu unapređenja ekonomskog razvoja Crne Gore. Takve opštužbe su, kako navodi, rezultat loše namjere da se Crna Gora baci na koljena i ostavi bez identiteta i bez ekonomskog potencijala.

Korona i dokolica

ZAŠTO HARIS NE MOŽE BITI PRVI POLICAJAC PLJEVALJA: Žig imena

Ispod jučerašnjeg nacističkog pira u Pljevljima, jasno su se potpisali organizatori. To su ispostave Nove srpske demokratije, Demokrata, Narodne demokratske partije i Pokreta za Pljevlja.

Politika

Ubrzati pregovore sa CG

Ključno je da Savjet EU usvoji pregovaračke okvire za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, kao i da se ubrzaju pregovori sa Crnom Gorom i Srbijom, ocijenio je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Društvo

Sputnjik V efikasan 97,6%, bez smrtnosti kod Sinofarma

Efikasnost vakcine Sputjnik V iznosi 97,6 procenata, prema rezultatima analize podataka oko 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF).

Politika

"Zbog novca žurba oko ugovora sa SPC"

U vezi "Temeljnog ugovora sa SPC": pravno i pravno-politički, taj ugovor je vrlo problematičan, što god da tamo piše, napisao je na Tviteru bivši šef diplomatije Miodrag Vlahović.

Politika

PEN centar: Politici fašizacije društva građanska, multietnička i sekularna Crna Gora mora odlučno stati na put!

Crna Gora sve dublje tone u mrak etnonacionalizma, klerofašizma i šovinizma. Najnoviji događaj u Pljevljima potvrđuje da Vlada Crne Gore ne samo što ne suzbija opasne društvene pojave već ih podstiče, saopšteno je iz PEN centra.

Politika

Samo Krivokapić i Leposavić vidjeli temeljni ugovor sa SPC, ukinut termin Pravoslavna crkva

Temeljni ugovor između Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore koji je načelno pripremio ministar pravde Vladimir Leposavić, a Beogradska patrijaršija dorađivala mjesec dana u Beogradu shodno svojim interesima, od članova Vlade, osim Leposavića, vidio je samo premijer Zdravko Krivokapić, piše Pobjeda.