Društvo

MI odgovorio Dobričaninu: Mi smo ono što Vi ne znate što je!

Montenegro International uputilo je otvoreno pismo u kojem se obraća poslaniku Vladimiru Dobričaninu.

Politika

Neoborivi dokazi Unije o učešću današnjih finansijera nove vlasti u CG u ratnim zločinima 90-tih

Povodom dešavanja na političkoj sceni Crne Gore i neviđenog miješanja u unutrašnje stvari naše države, pritisaka i prijetnji, orkestriranih napada pojedinih biznismena i medijskih tajkuna, javnosti se obratila Unija CG USA Global iz Amerike.

Ekonomija

Kostić: Crna Gora će trpjeti posljedice zbog zabrane gradnje malih elektrana

Sasvim je sigurno da će najava zabrane gradnje malih hidroelektrana obeshrabriti dalja ulaganja u tom segmentu energetike, ali posljedica te najave sasvim sigurno može da nadiđe mikroekonomski nivo. U kompleksnim sistemima kao što je privredni sistem unilateralne odluke uz to još i generalizovane (odnose se na sve slučajeve) nikada ne pogađaju samo ono što je njihova meta. Za takve akcije bi se s pravom moglo reći da pogađaju metu, ali promašuju cilj, smatra ekonomski analitičar Vasilije Kostić

Politika

Poslanici različito o predloženoj Vladi

Poslanici vlasti i opozicije različito su danas komentarisali ekspoze i sastav nove Vlade mandatara Zdravka Krivokapića. Drugi dan rasprave obilježila je oštra polemika između lidera GP URA Dritana Abazovića i poslanika DPS-a. Nijesu izostale ni kritike DF-a na račun mandatara i buduće Vlade. Skupština će rad nastaviti sjutra za kada je i zakazano glasanje o novoj vladi.