Sagovornici

Crna Gora ljepša od Pariza ?

Baranka Karolina Ilić, poznata je naša planinarka. Njena noga popela se na nekoliko evropskih i svjetskih vrhova i tamo se zavijorila crnogorska zastava. Planirala je da sa Himalajima zaokruži, ionako bogatu karijeru. No, dosta toga joj je poremetilo planove. I da je bilo sredstava taj poduhvat bi se odložio, zbog situacije sa koronom.
Karolina Ilić nije samo poznata u svijetu planinarstva. Dolaskom iz Francuske u Crnu Goru radi kao turistički vodič. Očekivala je i da će nešto zaraditi ove sezone za put na Himalaje. Zasad su to samo planovi(želje). Razgovor ovom prilikom je sa Karolinom, turističkim vodičem. Imala je dosta vremena, nažalost, da o ovome naširoko priča. Na neki način je ona naš ambasador. Ljepote Crne Gore približava, posredno, svijetu.

Društvo

Vučinić o nagradi za Joanikija: Nagrada za eksponenta velikosrpske politike

Stevo Vučinić upozorava da je nagrada dodijeljena „svetosavskom bojovniku, eksponentu velikosrpske hegemonije koji u svakoj Crnoj Gori koja nije velikospska vidi propast i nesreću", dok predsjednica žirija Milka Boričić ističe da ne vidi ništa sporno što je Joanikije nagrađen i ne vidi zašto bi se bilo ko bunio

Društvo

Čuvajmo Crnu Goru i učinimo je boljom

Crna Gora je svoja, antifašistička, slobodarska, gradjanska, dovoljno široka za sve koji je priznaju  i poštuju.
13. jul je dao priliku, istorijsku, da se kao narod  uzdignemo nad vremenom, baštineći  ga,  mi smo svoji  na svome, ponosni na taj dogadjaj   i one ljude.
13. jul je, prvi  organizovani otpor jednog naroda  protiv fašizma i zaslužio je da bude evropski praznik, da ga slavi cijeli napredni svijet.
Opozicione partije, uglavnom zastupaju ideje koje su strane crnogorskom biću i retrogradnim, često i anticivilizacijskim djelovanjem, neke od njih  su   se svele na marginu političke scene, posebno  time što su otvoreno  opozicija državi, a ne vlasti.