Istorija

Na današnji dan strijeljan Ljubo Čupić

Čedomir Ljubo Čupić strijeljan je na današnji dan 1942. godine u Nikšiću. Njegovo hrabro držanje i pobjedonosni osmjeh na gubilištu ovjekovječen je fotografijom, koja je postala simbol otpora i obišla je svijet.

Društvo

I mladi da se vakcinišu, mi smo to već učinili

Studenti treće godine Medicinskog fakulteta Vuk Dubak i Boško Burzanović nijesu imali dilemu, vakcinisali su se čim im se ukazala prilika. Pozivaju sve građane, a posebno mlade da učine isto jer je to, kako kažu, jedini način da zaustavimo epidemiju. Samo tako, kažu ovi mladi ljudi, sačuvaćemo zdravlje stanovništva, pomoći zdravstvenom sistemu i spremno dočekati ljetnju sezonu.

Društvo

Šetnja u Podgorici: Pokažimo da smo antifašisti!

SUBNOR i antifašisti Crne Gore organizovali su šetnju Podgoricom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope - "Pokažimo premijeru Krivokapiću da naša Crna Gora slavi 9. MAJ"

Društvo

Temeljni ugovor i(li) država

Očita je namjera da se crnogorski državni prostor prisajedini Srbiji i tako učini vlast jedne stare mediteranske države namjesnicima i slugama beogradskog režima, sve u cilju ostvarivanja koncepta ,,srpskog sveta/polusveta“…

Politika

Niko ne može da preinači referendumsku Crnu Goru

Crna Gora i Kosovo imaju odlične političke odnose, ali nije dobro što Crna Gora trenutno nema ambasadora na Kosovu, ocijenio je doskorašnji ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša.

U fokusu

Vujović: Smisaoni ili verbalni lapsusi

„Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset šest“, (Knjiga Otkrivenja (13, 16-18).

CG u srcu

Crnoj Gori podrška iz Katalonije: Crnogorci, borite se za svoju slobodu, borite se za svoje snove!

Podrška za Crnu Goru stigla je iz Katalonije. Dva mladića sa katalonskom i crnogorskom zastavom poslali su jasnu poruku Evropskoj uniji povodom dešavanja u Crnoj Gori, ali i svesrdnu podršku našoj državi.

Politika

Crnogorski državljani na privremenom radu u SAD uputili pismo Rajzing Rajnke

Nedavno je u Njujorku formiran Koordinacioni odbor crnogorskih državljana na privremenom radu u Sjedinjenim Američkim Državama, koj čine predstavnici iseljeničkih organizacija i pojedinci, u cilju sprječavanja namjere Vlade Crne Gore da svoje državljane izbriše iz biračkog spiska, kao i da o tome obavijeste sve relevantne adrese u SAD i EU.

Politika

NSC: Imamo čvrste dokaze o umiješanosti Rusije u predizborna dešavanja u Crnoj Gori

Američki Savjet za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće (NSC) saopštio je da ima dokaze o umiješanosti ruske jedinice GRU u dešavanja uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.