Društvo

LAKOVIĆ DRAŠKOVIĆ: Ako ne bude konsultacija, namjera izmjena strukture stanovništva

Ukoliko bi se Vlada opredijelila za izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu po skraćenoj proceduri, bez konsultacija sa zainteresovanom javnošću, onda bi mogli reći da postoji jasna namjera da se u susret popisu izmijeni struktura stanovništva u Crnoj Gori, ocijenila je za Pobjedu doskorašanja pregovaračica za poglavlja 23 i 24 i bivša pomoćnica ministra pravde Marijana Laković Drašković.

Politika

Rakočević: Neće Nikšić postati prigradsko srpsko naselje

Najznačajniji nacionalni interes Republike Srbije je pobjeda DF-a u Nikšiću. Neskriveno se pokazuje ambicija da se Crna Gora podredi tzv. srpskom svetu. Do sada se ta namjera skrivala, a sada se izdaja crnogorskih interesa označava kao finalni čin patriotizma, kaže u intervjuu Vikend novinama poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, poručujući da ponašanje vlasti i medija u Srbiji dodatno pomaže da se anticrnogorske namjere prepoznaju i da se osujeti plan pretvaranja Nikšića u prigradsko naselje opštine Čačak.

Politika

Đeljošaj: Opština će platiti novčane kazne ugostiteljima, ovu zemlju niko ne može poniziti

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj poručio je da će lokalna samouprava izmiriti sve eventualne novčane kazne koje budu podnijete protiv vlasnika ugostiteljskih objekata u tom gradu, dodavši da će opština finansijski pomoći sve ugostiteljske i privredne subjekte.

Politika

Rafet Husović podnio ostavku

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović saopštio je danas da zbog zdravstvenih problema podnosi ostavku na tu funkiciju i da se povlači iz političkog života. Naveo je da su u toku pripreme za Kongres BS, te da će strankom do tada upravljati Predsjedništvo stranke.

Politika

Šaponjić: Predstava ministra unutrašnjih poslova ili popova

Ustav Crne Gore u dijelu “Politička prava i slobode”, članu 54 jasno propisuje “Zabranjeno je političko organizovanje i djelovanje stranaca i političkih organizacija čije je sjedište van Crne Gore” - govori Stefan Šaponjić, odbornik u Skupštini Glavnog grada

CG u srcu

Stevović o najavi Krivokapića: Pitamo se da li sad neko možda želi da ukine crnogorsku nezavisnost (VIDEO)

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić nedavno saopštio da je veliki broj građana koji godinama žive u Crnoj Gori, a nijesu dobili državljanstvo naše zemlje, zaslužio da se to pitanje konačno riješi, tu najavu je prokomentarisao savjetnik za identitetska pitanja Crnogorske partije, Nenad Stevović.

Sagovornici

Picula: Tri moguća raspleta u Crnoj Gori, samo jedan je poželjan

Crna Gora je politički u izuzetno dinamičnoj i složenoj situaciji, ocenjuje u intervjuu za DW Tonino Picula, specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru. Gdje on uočava probleme na crnogorskom putu ka EU?

Društvo

Server: Crna Gora ide u pogrešnom smjeru

Danijel Server, stručnjak sa Univerziteta Džons Hopkins, izjavio je za Glas Amerike da smatra da Crna Gora od političkih promjena koje su se dogodile - ne ide u pravom smjeru.

Politika

Dizdarević: Nakon izbora u Nikšiću DPS vraća politički primat

Nećemo sjedjeti skrštenih ruku dok se vlast ponaša podanički prema drugoj državi, kazao je za Pobjedu potpredsjednik Demokratske partije socijalista Abaz Dizdarević, poručujući da će DPS sačuvati suštinske vrijednosti na kojima je građen multinacionalni i multikonfesionalni sklad – najveći domet civilizacijskog uspona Crne Gore.

Politika

Pozvali Krivokapića da podnese ostavku

Nevladina organizacija Montenegro International MI uputila je analizu stanja u državi, podijeljenu u nekoliko analitičkih cjelina, na relevantne međunarodne adrese.

Društvo

Lokale u Tuzima će otvoriti u ponedjeljak ako Vlada ne donese nove mjere

Lokali u Tuzima će biti zatvoreni do ponedjeljka ujutro, a do tada Vlada treba da donese nove mjere, kojima će se omogućiti rad ugostiteljskih objekata u toj Opštini. Ukoliko se mjere ne promijene, ugostitelji će otvoriti lokale u ponedjeljak, odlučeno je sinoć na sastanku lokalne uprave sa ugostiteljima.