Društvo

Očekuju reakciju nadležnih organa

Crnogorski zbor: Prijetnje novinarima dodatno produbljuju naše podjele

(15 riječi)

Ilustracija

Crnogorski zbor najoštrije osuđuje brutalne prijetnje upućene Draganu Bursaću novinaru i kolumnisti iz BiH i Darku Šukoviću uredniku radija Antena M i njenoj redakciji. Takođe je za osudu nedozvoljeno postupanje prema novinarki Tamari Nikčević.

 “Nedopustivo je da se u demokratskom društvu u kome se podrazumijeva apsolutno pravo nadrugačije mišljenje ovako nešto događa. Prijetnje ovakve vrste unose nemir i nesigurnost među građanima što senikako ne smije dopuštiti. Pogotovo neu ionako prilično zagrijanojatmosferiu kojoj se naše društvo trenutno nalazi. Neshvatljivo je i neprimjerenoda u 21. vijeku neko nekome prijeti mučenjem i smrću samo zato što o nečemu ima drugačije mišljenje koje javno iznosi. Opasne su to stvari jer dodatno produbljuju naše podjele. Zato očekujemo najhitniju i najenergičniju reakciju nadležnih organa kako bi se akter ili akteri ovih užasnih prijetnji priveli pravdi.Treba da znaju svi koji svojim postupanjima ugrožavaju i urušavaju univerzalne vrijednosti, da je ovo građanska i sekularna, i da će sve progresivne snage svim demokratskim sredstvima znati da odbrane takav sistem vrijednosti.”, ističu iz NVU Crnogorski zbor. 

Crnogorski zbor će uvijek veoma energično osuditi svaki i svačiji postupak kojim se ugrožavajuprava pojedinca na drugačije mišljenje. 

“Kao što će uvijek dosledno i odlučno zastupatiinterese Crne Gore kao građanske i sekularne države u kojoj ima mjesta za sve, bez obzira na nečiju nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost”, zaključuje se u saopštenju. Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.