Društvo

Stradanje mladih jedna od najvećih žrtava našeg naroda protiv fašizma

(15 riječi)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović  rekao je da je stradanje 52 mladih SKOJ-evaca, koji su se u zlom vremenu usudili da sanjaju o slobodi i jednakosti, jedna je od najvećih žrtava koju je naš narod podnio u svojoj borbi protiv fašizma.

Bol zbog nesreće koja je zadesila ovaj kraj, siguran sam, stezala je srca i davala dodatan podstrek svima koji su, mjesecima nakon toga, na bojnom polju zadavali završni udarac okupatoru i oslobađali jedan po jedan dio teritorije Crne Gore.

Lazinski prometeji nisu dočekali slobodu ali su je svojom nesalomivošću i nedužnom žrtvom nagovijestili, rekao je Milatović na Akademiji posvećenoj 80 godina od strijeljanja 52 mladih na lazinama kod Danilovgrada.

Hvala opštini Danilovgrad na iskazanom senzibilitetu da se dodatno afirmiše kultura sjećanja na ovaj tragičan istorijski događaj.

Takođe, i svim članicama i članovima Odbora koji su, u ime Opštine, dali doprinos organizaciji obilježavanja njegove 80-ogodišnjice.

Mladićima i djevojkama strijeljanim na Lazinama– neka je vječna slava i hvala!



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.