Društvo

DANKA KOVINIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Titula je došla u pravom momentu!

(15 riječi)

Iako je na startu sezone imala problem sa povredama naša najbolja teniserka Danka Kovinić uspjela je da se “dozove” i da uđe u seriju sjajnih mečeva. Danka je sa samo jednim izgubljenim gejmom tokom cijelog turnira u Portugalu uspjela da dođe do titule, što joj je pomoglo da napravi značajan skok na WTA listi.

Kako je Kovinićeva na odličnom putu da ponovo vrati svoj najbolji plasman na WTA listi tim povodom smo porazgovarali sa njom.

Nedelja u Portugalu bila je jedna od najboljih u tvojoj karijeri. Osvojila si turnir u Portugalu sa samo jednim izgbuljenim setom. Koliko ti ova titula znači na planu samopouzdanja?

” Titula je došla u pravom momentu. Poslije nekoliko loših rezultata na prethodnim turnirima nedostajalo mi je samopouzdanje, ni te nedjelje se nijesam osjećala najbolje na terenu. Ali iz meča u meč se podizala forma i samim tim samopouzdanje je raslo,” počela je Danka.

Početkom godine nijesi bila u dobroj formu, mučile su te i povrede, čini se da si tokom ovog mjeseca konačno pronašla ritam?

” Nadovezala bih se na prethodno pitanje. U februaru i martu sam imala samo 4 meča jer sam gubila u prvim kolima. Takođe, mala povreda je uticala na moju igru i sam osjećaj na terenu. A kada imate mali broj mečeva nije lako ponovo ući u ritam,” dodala je najbolja teniserka iz Crne Gore.

Titula u Portugalu donijela ti je skok od 15 mjesta na WTA listi, kakva su dalja očekivanja?

” Kao sto rekoh ranije, došla je u pravom momentu jer sam imala da branim poene od prošle godine u narednoj nedjelji. Tako da očekujem mali pad na listi, ali igram sve turnire koji predstoje, pa postoji prostora za dodatni napredak.”

Bliži se i Rolan Garos, prošle godine si eliminisana u trećem kolu, od neprikosnovene Ige Švjontek. Da li bi te takav rezultat zadovoljio i ove godine?

‘‘Ne bih rekla da je umor bio bitan faktor, zapravo nijesam bila umorna. Jednostavno, Švjontek je odlična igracica, osvojila je RG, posebno u prvom setu nijesam iskoristila prilike koje su mi se pružile, a protiv takvih igrača nema mjesta za propustenim šansama,” objasnila je Danka.

 

Još uvijek nije ni polovina sezone, kakav je tvoj cilj u preostalom dijelu iste?

” Uvijek težim da idem korak dalje. Sada se osjećam dobro na terenu, ne bih da prognoziram ništa, samo da igram dobro i uživam u svakom meču.”

Vjeruješ li da ponovo možeš doći do svog najboljeg plasmana na WTA listi u karijeri?

-” Vjerujem da mogu i to mi je cilj i želja za ovu takmicarsku godinu. Naravno i da me zdravlje posluži, zaobidju povrede i sigurna sam da će i uspjesi doći,” zaključila je Danka Kovinić.

Naša najbolja teniserka se trenutno nalazi na Masters turnir u Rimu gdje je uspješno savladala prvu prepreku, u nastavku želimo joj da u istom pobjeničkom ritmu nastavi dalje.

Izvor: Meridiansport portal



Povezani članci...

2 Komentara

srfed Postavljeno 18-05-2023 17:53:51

comprar camisetas de futbol baratas

Odgovori ⇾

okbet Postavljeno 15-05-2023 09:42:09

Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us. Singapore Smash

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.