Društvo

Vukčević za Meridian sport pred put u Rijad

Nadam se medalji za kraj takmičarske karijere, za oduzeto odličje iz Astane krivi organizatori i sudije

(15 riječi)

Zvanje četvorostrukog svjetskog šampiona džiu-džice nosi jedan od najboljih sportista u Crnoj Gori, Dejan Vukčević. U razgovoru za naš portal govorio je o učešću na predstojećim Svjetskim igrama boriličkih sportova koje će se održati u Rijadu, kao i detaljima iz trenerske karijere, između ostalih oduzete medalje mladom crnogorskom takmičaru na Svjetskom prvenstvu u Astani.

Nakon što je 40-godišnji takmičar iz Crne Gore osvojio Svjetsko prvenstvo u Mongoliji ove godine, najavio je i učešnje na Svjetskim igrama koje se od 20. do 30. oktobra organizuju u Rijadu.

Svjetske igre borilačkih sportova (World Combat Games) se organizuju svake četvrte godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), a okupljaju najbolje takmičare iz 16 borilačkih sportova.

Ove godine održaće se u Saudijskoj Arabiji, a Crnu Goru će predstavljati svjetski šampion u džiu-džici, Dejan Vukčević.

Vukčević će se borititi za jedinu medalju koja mu nedostaje u bogatoj takmičarskoj karijeri na koju planira da stavi tačku do kraja godine.

U razgovoru za naš portal govorio je o očekivanjima i pripremama za ovaj turnir.

“Džiu džica je na programu 23. i 24. oktobra i ovo je jedino veliko takmičenje sa kojeg nemam osvojenu medalju pa predstavlja motiv više da dam sve od sebe. Pripreme teku po planu, svakodnevno upražnjavam po dva treninga u svom klubu. Samo osam najboljih boraca u kategoriji će uzeti učešće na ovom prestižnom takmičenju koje se kao i Olimpijske igre održava svake četvrte godine, ali i pored jake konkurencije nadam se medalji”, rekao je Vukčević na startu razgovora za naš portal.

Kada su u pitanju planovi nakon ovog turnira, Vukčević ističe da će se posvetiti trenerskoj karijeri, a jedino će biti na raspologanju reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Zagrebu narednog mjeseca.

“Ovim takmičenjem nadam se da ću završiti svoju takmičarsku karijeru kada su u pitanju pojedninačni nastupi za reprezentaciju. Ostaje mogućnost da još nastupim na ekipnom Evropskom prvenstvu koje se održava u novembru u Zagrebu ukoliko bude potrebno da pomognem našoj reprezentacija koja će prvi put nastupiti na takmičenju ovog karaktera”, rekao je Vukčević.

Uspjehe osim u takmičarskim nastupima bilježi i kao trener.

Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Astani predvodio je ekspediciju naše reprezentacije koja je sa 11 medalja završila nastup.

Ostaje žal zbog medalje mladog Vulevića koji je na putu ka aerodromu saznao da mu je oduzeta i dodijeljena domaćem takmičaru koga je savlado u borbi za treće mjesto.

“Nikola Vulević je na Svjetskom prvenstvu ostao bez bronzane medalje isključivo greškom organizatora i sudija. Mi smo se žalili na takvu odluku ali kako su nam saopštili iz džiu džice zakasnili smo sa istom. Međutim, nismo mogli prije reagovati jer smo odmah nakon završenog takmičenja morali da putujemo za Crnu Goru, a o oduzetoj medalji smo saznali na putu prema aerodromu”, rekao je Vukčević za Meridian sport.

Trener Džiu džicu kluba Feniks ponosan je i na uspjehe njegovih mladih takmičara na nedavno završenom Balkan openu gdje je Crna Gora u ukupnom plasmanu usvojila treće mjeseto sa 88 medalja i pokazala da je Crna Gora u samom vrhu kada je ovaj sport u pitanju.

“Naš klub je osvojio 16 medalja na nedavno završenom Balkan openu održanom u Podgorici koje je okupilo preko 1300 takmičara iz 24 države a naša reprezentacija je kao što ste pomenuli sa 88 medalja zauzela visoko treće mjesto što govori da je Crna Gora stvarno u vrhu ovog borilačkog sporta”, rekao je Vukčević.

Da je ljubav prema borilačkim sportovima prenio na porodicu svjedoči i rezultat njegove ćerke Jelene koja je na Svjetskom prvenstvu u Astani osvojila treće mjesto.

U klubu Feniks se osim džiu-džice trenira i džudo gdje imaju preko 70 polaznika iz svih uzrasta.

“Ove godine Jelena je postala prvakinja Evrope u uzrastu kadeta i bronzana na Svjetskom prvenstvu. Ona uporedo uspješno trenira i džudo takođe u našem klubu i niže izvaredne rezultate jer mi osim džiu-džice imamo i odličan džudo klub koji broji preko 70 polaznika svih uzrasnih kategorija”, rekao je Vukčević.

Da su borilački sporovi “ušli u krv” njegovoj porodici govore i riječi koje je ostavio za kraj.

“Nije se samo Jelena da kažem zarazila borilačkim sportovima već čitava uža familija,moja mladja ćerkica i sin takodje treniraju i nižu rezultate kao i djeca od brata i sestara koji su kao i Jelena veoma uspješni i imaju već osvojene medalje sa Evropskog i Svjetskog prvenstva u džiu-džici. Moram pomenuti da naš klub do sada ima 36 medalja osvojenih na Evropskim i Svjetskim prvenstvima što dovoljno govori o ozbiljnosti Feniksa. Siguran sam da se ovakvim rezultatom ne može puno klubova pohvaliti”, zaključio je četvorostruki svjetski šampion džiu-džice i trener Feniksa za naš portal.

Vukčeviću želimo uspjeh da se okiti jedinom medalju koja mu nedostaje, a u budućnosti se nadamo novim medaljam i uspjesima u borilačkim sportovima za Crnu Goru.



Povezani članci...

1 Komentara

EBINGO Postavljeno 11-10-2023 11:17:47

nice blog! its interesting. thank you for sharing. how to play bingo online

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.