Društvo

DNEVNIK MLADOG ASA (5) – ANDREJ BAJOVIĆ: Londonski plavci uvijek, Totenhem – nikad!

(15 riječi)

Portal Meridiansport nastavlja sa rubrikom “Dnevnik mladog asa” – u redovima koji slijede govorimo o talentovanom vezisti Dečića Andreju Bajoviću

Da se u fudbalu sve može promijeniti preko noći, potvrđuje i priča 19-godišnjeg veziste Dečića Andreja Bajovića. Na ljeto prošle godine marljivo je trenirao u dresu Podgorice i spremao se za start Druge lige. U tom trenutku nije mogao ni da sanja da će samo mjesec kasnije u dresu Tuzana na našem najvećem stadionu biti igrač utakmice u duelu protiv najpopularnijeg kluba u državi!

Niko nije morao da budi mladog Bajovića, nije sanjao, već je telefonski poziv Tuzana jedne ljetnje noći promijenio sve – fudbaler koji pokriva poziciju centralnog veziste zadužio je nove boje, a tadašnji trener Dečića Vladimir Janković je u 3. kolu Meridianbet 1. CFL gurnuo u vatru plavokosog vezistu, a ovaj se nije uplašio glavne pozornice crnogorskog klupskog fudbala, već je šansu iskoristio na najbolji način i na kraju slavio veliku pobjedu Tuzana nad ekipom Budućnosti u Podgorici – 0:2. Tada je kompletna domaća fudbalska javnost upoznala Andreja Bajovića.

Prvu loptu gurao je ulicama grada u kojem ne postoji fudbalski klub! Otac ga je iz Šavnika vodio na treninge u Nikšić prije nego što se kao tinejdžer preselio u Podgoricu i postao član istoimenog kluba. Često je isticao da je za njegov napredak najzaslužniji nekadašnji reprezentativac Crne Gore Milorad Peković koji mu je još kao 17-godišnjaku pružio šansu u Podgorici, a Bajović vremenom pokazao od čega je satkan.

Sa svim atributima predstavlja prototip modernog veziste kakve najčešće gledamo u ligi koju Bajović najviše simpatiše – Engleskoj. Na kraju krajeva, činjenica da je uz Viktora Đukanovića i Dragana Miranovića proglašen za najperspektivnijeg fudbalera Crne Gore dovoljno govori o talentu koji posjeduje. Upoznali smo ga i iz drugog ugla…

Šta se sluša od muzike prije utakmice?

“Ima dosta pjesama, ali izdvojiću od Džale i Frenkija ‘Ne odustajem’, Smoke Mardeljano – ‘40 lajni’, Tea Tairović ‘Dva i dva’. Da se malo opusti atmosfera”.

Kad bi dobio odgovornost da šutiraš odlučujući penal, gdje bi poslao loptu?

“U tom trenutku bih osjetio, odnosno odlučio gdje bih šutirao. Jako i odlučno izveo bih jedanesterac”.

Koje filmove voliš?

“Trileri, horori, komedije, akcija, nemam konkrentno neki omiljeni koji bih izdvojio”.

A, kad su u pitanju serije?

“E tu već imam. ‘Game of Thrones’ i ‘The Witcher’. Takođe, volim i anime da gledam”.

Sa kime bi prije bio saigrač sa Mesijem ili Ronaldom i zbog čega?

“Kad bih mogao, bio bih sa obojicom, jer su to moja dva idola uz koje sam odrastao. Ali, kad već moram da izaberem neka to bude Mesi. Mislim da bi imali dobru konekciju na terenu, možda bih i koji gol mogao da postignem preko Mesijevih asistencija”.

Godišnje doba koje najviše voliš?

“Ljeto. Volim sunce, lijepo vrijeme, plažu i more”.

Koju fudbalsku ligu najviše voliš da pratiš?

“Definitivno je Premijer liga Engleske, a potom Italija”.

Klub za koji navijaš iz djetinjstva?

“Od kako znam za sebe znam i za Čelsi. Uvijek ću pratiti taj klub, volim ga još iz perioda Andreja Ševčenka i Didijea Drogbe”.

A, da li postoji klub koji ne podnosiš?

“Ne volim Totenhem. Klub koji nema pobjednički mentalitet. Navijač sam Čelsija, a Totenhem je u londonskom derbiju veliki i omražen rival”.

Fudbaleri iz 20. vijeka koji te oduševljavaju načinom na koji su igrali?

“Ronaldinjo, Maradona, Denis Bergkamp…”

Kada bi birao između finala nacionalnog Kupa (gdje ti nije zagarantovan nastup) i maturske večeri, gdje bi više volio da budeš?

“Izabrao bih finale, bez obzira da li bih igrao. Osvojiti Kup smatram velikim uspjehom”.

Postoji li omiljeni ili srećni broj na dresu?

“Omiljeni mi je 1, a srećni 8 i 21. Broj koji nosim u klubu je 14, jer nijesam imao preveliki izbor, dok u reprezentaciji nosim 21”.

 



Povezani članci...

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.