Politika

DOK JE NEMANJE I NJEMU SLIČNIH BIĆE I CRNE GORE!

(15 riječi)

Piše: Zoran Vulević


Svi govori na veličanstvenom i gospodstvenom patriotskom skupu na Trgu nezavisnosti u Podgorici u neđelju 06.09. 2020.godine su bili primjer privrženosti i viteške ljubavi prema Crnoj Gori. Jednom riječju bili su u punom saglasju s osjećanjima onih koji su se u velikom broju tu okupili te nezaboravne septembarske noći.

Prekaljeni borac za nezavisnu Crnu Goru, Predrag Vušurović, ponosna mlada Pljevljakinja Amina Brahić i sjajni Nemanja Batrićević, oduševili su svojim govorima pristalice nezavisne Crne Gore, a razljutili njene mrzitelje. Plijenili su sugestivnošću, svako na svoj način, ali ono što im je bilo zajedničko je bezrezervna, neizmjerna ljubav prema Crnoj Gori i njenoj slobodi.

Ti mladi ljudi, zajedno sa svima koji su te "crvene" noći stigli u Podgoricu ulivaju sigurnost da će Crna Gora ostati uspravna ma koliko njeni negatori uporno nastojalli da je posaviju.

Ipak, posebno me dirnuo govor Nemanje Batrićevića, uspješnog mladog čovjjeka koji je već zakoračio u svijet nauke. Nemanja je te noći u kojoj je i nebo iznad Podgorice bilo poprimilo boju stotina crvenih zastava prema njemu upravljenih, izlio iz sebe, do sržii iskreno i hrabro, sve što misli i osjeća prema Crnoj Gori i onima koji stoje na putu njenog daljeg utemeljenja kao nezavisne, građanske, anifašističke države. Njegova pojava, glas kojim je saopštavao svoje stavove, njegovo ponosno držanje, sve je odisalo iskrenošću djeteta koje i ne umije drugačije. Nemanjin govor je bio upečatljiv primjer rodoljublja i častoljublja koji je

rasplamsao emocije građana Crne Gore, onih neprikosnovenih privrženika njene

nezavisnosti,

Čitamo ovoh dana o napadima na našeg Nemanju junaka. Kako je prećerao i kako nije smio upotrijebiti onih par oštrijih riječi na račun neprijatelja Crne Gore, vjernih Dražinih slijedbenika. Njegovi kritičari, morali bi makar na trenutak pokušati razumjeti da je taj odvažni mladi čovjek, u nastupu uzavrelih patriotskih osjećanja, dok ispred sebe gleda tu ljepotu crnogorske mladosti čija lica zrače bojom zastava koje ponosno nad njom viore, dok hiljade baklji kao simbol pobjede plamte nad raspjevanom Podgoricom, kazao ono što bi, posebno u takvim prilikama, kazali i mnogi rodoljubi iskusniji od njega, ma koliko i sami bili pristalice biranijih rileči. Kritike i optužbe na njegov račun najviše dolaze od onih ogrezlih u iskazivanju mržnje prema svemu crnogorskom i to na najprizemniji, često i ratnohuškaški

način. Oni, zaista, baš nemaju ni trunčice prava da zamjeraju bilo kome, čak i na najgrubljim riječima koje su, inače, dio njihovog dnevnog vokabulara.

Zato naš dragi Nemanja, te optužbe koje ti takvi upućuju, ne primaj suviše k srcu, ali ih i ne zaboravljaj, jer su i one, uz mnogo čega drugog, neminovne pratilje procesa što se životno iskustvo zove.

Fala ti Nemanja što si nam, zajedno sa Predragom, Aminom i svim ostalim učesnicima impresivnog patriotskog skupa, osnažio vjeru da naša Crna Gora,i pored svega, ima svijetlu budućnost.


Povezani članci...

2 Komentara

Ponos Postavljeno 10-09-2020 10:35:11

A bilo je, naravno, ČASNIH izuzetaka, intelektualaca, koji se jesu oglašavali.

Odgovori ⇾

Ponos?? Postavljeno 10-09-2020 10:20:06

Bravo! Podrska za Nemanju. Dje su bili intelektualci od decembra 2019. do 30.avgusta 2020. da se izjasne o protestima protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i vise ne prikrivenom vec otvorenom mijesanju crkve u izbore, sto bi, kako rece jedan prijatelj s portala, bio prvorazredni skandal u svakoj sekularnoj drzavi. A Vulevic je jedan od rijetkih koji se vrlo brzo nakon pocetka litija izjasnio o tome i predvidio planove i namjere politicara koji su pokrenuli tu skandaloznu pricu.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.