Politika

Komentarisala izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije o planu "Srpskog sveta"

Biserko: Vulin poput Miloševića, međunarodna zajednica da reaguje

(15 riječi)

Najnoviji nastupi visokih funkcionera Srbije, posebno Aleksandra Vulina, aktuelnog ministra unutrašnjih poslova, Srbiju sve više izoluju u regionu i udaljavaju je od navodno željenog cilja, članstva u EU, ocjenila je predsjednica Helsinškog odbora u Srbiji, Sonja Biserko.

Bisersko

-Obilježavanje 13-godišnjice Pokreta socijalista očigledno je bio jedan od prvih predizbornih skupova za predsjedničke izbore naredne godine. Ono što, međutim brine, su poruke poslate sa ovog skupa kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić koji se nije ogradio od njih-, navodi Biserko.

Ona je kazala da je Vulin ponovio svoju tezu koju pominje kad god mu se ukaže prilika, da je “zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli”.

-A, da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli. Poruka skupa je svakako, ne samo ujedinjenje svih Srba u jednu državu, već i da takvu Srbiju može sačuvati samo politika Aleksandra Vučića- tvrdi Biserko.

Ona je kazala da je ovako otvoreno izvikivanje ratne politike okrenuto prema svim susjedima, ujedno i testiranje dokle se može ići u datim međunarodnim okolnostima, odnosno do kad će međunarodna zajednica tolerisati ovakvo ponašanje.

-Helsinški odbor podsjeća da drsko izazivanje regiona i sveta veoma podsjeća na ponašanje Slobodana Miloševića kome je godinama polazilo za rukom da svijet stavi pred svršen čin na terenu. Zato pozivamo međunarodnu zajednicu da postavi crvene linije kada je riječ o granicama na Balkanu i konkretizuje svoje već najavljene politike o sankcionisanju svih onih koji destabilizuju region-, zaključila je Biserko.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.