Politika

Demokrate predložile rezoluciju o genocidu u Velici i Pivi

(15 riječi)

Demokratska Crna Gora u skupštinsku proceduru podnijela je Prijedlog rezolucije o genocidu u Velici i Pivi.

Kako je kazao poslanik Demokrata Vladimir Martinović ti zločini imaju nesporno genocidno obilježje.

“Usvajanjem ove rezolucije Crna Gora kao antifašistička država potvrđuje svoju snažnu volju i riješenost da se doprinese utvrđivanju pune istine o nacifašističkim zločinima i da učini sve kako se stradanja nikada ne bi ponovila”, poručio je Martinović.

Demokrate očekuju da će svi poslanici u Skupštini podržati rezoluciju.

"Ovo je istorijski i civilizacijski iskorak prema nevino stradalim žrtvama u ratu na ovim prostorima. Siguran sam da protiv ove rezolucije niko neće imati ništa, jer zločine ne možemo i ne smijemo relativizovati", poručio je Martinović i dodao da Crna Gora i Skupština imaju šansu da se na odgovoran način odnesu prema svim žrtvama na našim prostorima.

“U ovoj rezoluciji nema nikakvih političkih provokacija”, poručio je poslanik Momo Koprivica i ponovio da odgovornost može biti jedino individualna.

I Martinović je kazao da je to civilizacijski odnos prema svim žrtvama, sa čim nema trgovine.

“Nema razgovora i pregovora, nema trgovine”, zaključio je Martinović.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.