Politika

Demokrate Budva: Skaradno ponašanje Carevića, jedini moralni čin da podnese ostavku

(15 riječi)

Pored najbolje volje, nije lako razumjeti politiku DF-a koju demonstriraju kroz saopštenja prethodnih dana u kojima, između ostalog, koalicione partnere koji su bezuslovno podržali njihovog kandidata za predsjednika Opštine nakon velike izborne pobjede za koju su na prvom mjestu zaslužni građani Budve, nazivaju “Frankenštajn koalicijom”, saopštio je Klub odbornika Demokratske Crne Gore.

“Iako smo u prethodnom periodu imali loše iskustvo sa gospodinom Carevićem, ponovo smo mu dali šansu da upravlja Budvom, sa vjerom da ćemo nakon njegovog imenovanja dogovoriti strateške pravce djelovanja u ovom četvorogodišnjem mandatu. Nažalost, ni nakon skoro 10 mjeseci od njegovog imenovanja, nemamo koalicioni sporazum, a od novembra prošle godine, ni odgovor na naš veoma konkretan predlog zajedničkog političkog djelovanja u naredne četiri godine”, navode u saopštenju.

Apsurdno je da je Carević, dodaju, autističnom politikom permanentnog nepoštovanja koalicionih partnera, javnim nastupima, vrlo često prostačkim, a u posljednje vrijeme i nezajažljivim grabljenjem nadležnosti Skupštine opštine Budva, uspio da startnu podršku dvadeset, a mogućih dvadesetdva odbornika, svede na jedanaest, sa tendencijom daljeg pada.

“Uspio je da ispiše nove redove u istoriji crnogorske politike kao jedini predsjednik Opštine kome nije usvojen izvještaj o radu. Nakon takvog “uspjeha”, jedini moralni čin je podnošenje ostavke na funkciju za koju više nema podršku istih odbornika koji su ga i imenovali. Nevjerovatno je da neko ko se u svakom javnom nastupu poziva na moral i obraz nije to učinio. Izgleda da je fotelja najvažnija u njegovom sistemu vrijednosti”, navode oni.

Bahatost, samovolja i primitivizam koje, kako kažu, Carević pokazuje na svakom koraku (čak ni pozorišnu predstavu nije u stanju da pogleda bez skandala, a hotelijere naziva narkodilerima), čine da se pristojni sugrađani stide ponašanja koje više priliči reality programima najnižeg nivoa nego odgovorne funkcije koju obavlja. Gospodin Carević nije naučio iz grešaka čelnika bivše lokalne i državne vlasti da podrška građana na izborima nije bezrezervna. Sudbina Svetozara Marovića govori dovoljno o tome”, istiću u saopštenju.

Naročito je licemjerno da o restituciji govori, kako navode, uzurpator državne imovine.

“Potpisani protokol sa sumnjivim investitorom na zemljištu Jadranskog sajma i izvođenje građevinskih radova na Ramajevom gradilištu u centru grada, upravo na zemljištu u procesu restitucije, govore dovoljno o dvoličnosti “uzornog domaćina” i “patriote”. Poštovane kolege iz Demokratskog fronta, nakon navedenog, a naveli smo samo nekoliko primjera neodgovornog, skaradnog i nedomaćinskog ponašanja gospodina Carevića, ostaje da i vi, kao naši partneri, priznate, jer znamo da uviđate, da on nije dostojan vršenja funkcije prvog čovjeka Budve. Svi “krediti” su potrošeni, povjerenje izgubljeno, maske pale… Car je go”, zaključuju u saopštenju.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.