Korona i dokolica

Pomozimo Ratku da bolje čuje

(15 riječi)

Naš veliki dobroželjatelj, Zdravko Krivokapić, koji je po milosti Tvorca neba i zemlje postao Tvorac Neke Nove Crne Gore, je zatražio da se zaustave priče po Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, da su izvjesni Mitrovići svetolozna porodica u kojoj djeca dolaze na svijet kroz bezgrešno začeće pa otud zabuna ko je kome sin, ko je kome otac, ko je kome brat, ko je kome porodica…


Piše: Maja Miličković

Draga braćo i sestre, okupljeni čitaoci i šira rodbino, teška srca moram da vas obavijestim da moj Ratko (Mitrović) slabo čuje.

U okviru parohije podgoričke danima razgovaramo kako da se pomogne momRatku, duši dobroj, da se spasi razrješenja u Ministarstvu. Nama svima njegovo namještenje znači, posebno od kada se trudi da svom sinu, koji zapravo nema oca i koji zapravo nije sin, završi trošnu kuću u tamo nekom selu, Bogu iza leđa i bez pogleda na Ćemovsko polje.

Naš veliki dobroželjatelj, Zdravko Krivokapić, koji je po milosti Tvorca neba i zemlje postao Tvorac Neke Nove Crne Gore, je na sjednici Crkvene opštine podgoričke došao na ideju da se uvaženom Petru Komneniću jednostavno kaže da ga moj Ratko, slatkica mila, u emisiji nije ništa čuo.

Anđeo mu je saopštio, reče nam svima Zdravko, da mog Ratka, iako lažavu, ali slatku dušicu, treba spasiti jer je puno učinio za svetosavlje

Vjerni narod je to oduševljeno prihvatio i pitao Zdravka, koji je u duši i dalje kafansko vojničko momče, kako se sjetio tako plemenite i Bogu ugodne ideje. Zdravko objasni da ga je prije par dana, u dvorištu kuće, posjetio anđeo otjelotvoren u liku pedesetčetvorogodišnjeg V.Z. i rekao mu da je veliki grijeh što likvidira apostole u svojoj Vladi. Rekao mu je da se baš moj Ratko treba spasiti.

Zdravko nam reče da je pitao anđela V.Z. kako da ga poslije svega spasi, kada je toliko lagao, ogovarao, okretao korita iz kojeg su ga hranili bivši i sadašnji upravitelji Crne Gore... Anđeo mu je saopštio, reče nam svima Zdravko, da mog Ratka, iako lažavu, ali slatku dušicu, treba spasiti jer je puno učinio za svetosavlje, čak se odrekao ekologije i urbanizma zbog crkvenih poslova a da će mu se način Ratkovog spasenja sam od sebe pokazati.

Tako i bi. Zdravko je te noći usnio neobičan san. Sanjao je da u pogonu fabrike „Jinghao“ traži bocu rakije. Ujutro je svog glavnog savjetnika Boža (tajnovidac iz Bunta) pitao da mu, kao i sve ostalo, rastumači san. Božo dobri mu reče da je on u snu bio u fabrici slušnih aparata napredne tehnologije. Zdravko, kao mašinac, je odmah sabrao dva i dva, i zaključio da je to traženo usmjerenje. Tako je određeno da moj Ratko, duša slatka, postane osoba slabog sluha i da se tako pojasni sva ona njegova neznavenost kod uvaženog Petra Komnenića.

Zdravko je na sastanku vjernog naroda, kao pravi izvršni pastir, dao i tri konkretna zadatka.

Prvo je oca Dragana Mitrovića, na licu mjesta, zadužio da mog Ratka Mitrovića odmah ispovijedi i da ga tako oslobodi tereta prošlosti i izgubljenosti ko obrazuje jednu modernu dobrostojeću politički, vjerski i građevinski eksponiranu pravoslavnu porodicu. Naglasio je ocu Draganu da Ratku izbije iz glave svaku sumnju da on nema sina i da je sin bez porodice i oca. U osnovnoj organizaciji Neke Nove Crne Gore, Crkvenoj opštini podgoričkoj, Zdravko je posebno naglasio da se zaustave priče po Ministarstvu, da su izvjesni Mitrovići svetolozna porodica u kojoj djeca dolaze na svijet kroz bezgrešno začeće pa otud zabuna ko je kome sin, ko je kome otac, ko je kome brat, ko je kome porodica…

Vjernici iz Ministarstva, bliski Demokratama, kažu da tu priču navodno forsira volonter Danilo Mrdak kojem je zbog toga, mimo njegove volje, znači na silu, isplaćen kompletan dobrovoljni rad kako bi, kad Ratka i njega izbace iz Vlade, osnovali posebno svetilište na Sinjajevini koju su već, za tu namjenu, očistili ortodoksni članovi pokreta „URA“ i pošto su, prethodno, zbog kontrarevolucionarnog djelovanja, odstranili iz pravoslavnog bića Crne Gore Rakčevića, Grahovca, Rastodera i ostale.

Zdravko je na sastanku vjernog naroda, kao pravi izvršni pastir, dao i tri konkretna zadatka

Zatim je mene zadužio da kao milosnica i bogougodnica pokrenem širu akciju dobročinstva kako bi se mom i našem Ratku (Mitroviću) iz priloga pribavio jedan minijaturizovan slušni aparat sa naprednom tehnologijom sa „mjerom“ da se govor uvaženog Petra Komnenića i drugih novinara bolje razumije. Kazao nam je da akcija mora biti finansirana iz priloga građana (novomoderno vjernika) kako bi se Ratkova plata i ostali ovozemaljski prihodi usmjeravali za brzo dovođenje u pristojno stanje trošne kuće u Komoševine, koju, i pored toga što nema pogled na Ćemovsko polje i tamo je u „nekom selu“, ne treba rušiti, nego dovršiti.

Brat Zdravkić me je zadužio da sa pažnjom analiziram Ratkovo gostovanje kod uvaženog Petra Komnenića kako bih vjernom narodu (ostalima ne moram, skroz su nebitni) ukazala na trenutke u kojima Ratku drastično pada sluh i dolazi do očiglednog nerazumijevanja pitanja uvaženog Petra Komnenića.

Treći zadatak brat Zdravko Krivokapić je dodijelio samom sebi. Preuzeo je na sebe „mjeru“ opravdanja Ratka Mitrovića kod uvaženog Petra Komnenića na sjednici Opštepravoslavnom sabora u Skupštini Crne Gore. Kazao je da je to i najteži zadatak jer Bog će svima oprostiti, naročito kad se konekcija sa istim uspostavlja preko rođenog brata, a priloge za sićušni aparat vjerni narod će rado dati kada od njih to zatraži milosnica i bogougodnica kao što sam ja mada je, lagala bih ako bih rekla drugačije, zadužio sestru Nensi Ćirović da mi pomogne ako „zaškripi“ kroz objavu nekog prijetećeg tvita, od kojeg se i dan-danas podrhtava Irinej Bački.

Braćo i sestre, okupljeni čitaoci i šira rodbino, naknadno ću raportirati o detaljima humanitarne akcije pod nazivom „Da naš Ratko bolje razumije, da se naš Ratko opet nasmije“, sa posebnim ciljem da Ratko (Mitrović), duša mila i Bogu ugodna, ponovo gostuje kod uvaženog Petra Komnenića i na njegova pitanja odgovara brzopotezno bez potezanja zatvarača (vjerski čepa) od flaše vode koja je ispred njega.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.