Ekonomija

Milatović: Granice ostaju otvorene kada je region u pitanju, Vlada danas usvaja budžet

(15 riječi)

(Foto: Skupština.me)

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kazao je odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini, da će predstojeća turistička sezona biti uspješna. On je poručio da će granice ostati otovrene, i to sasvim sigurno kada je region u pitanju. Najavio je da će Vlada danas usvojiti Budže, kao i da će on u zakonskom roku biti dostavljen Skupštini na usvajanje.Ja se nadam da će u narednom periodu, uz odluku nadležnih, uz poboljšanje medicinske situacije, doći se u situaciju da još više zemalja uključimo da ulaze u Crnu Goru”, rekao je Milatović.

Ministar je govoreći o ugostiteljskim objektima, rekao je da misli da će u narednom periodu mjere prema toj grani biti liberalizovane i u nekim drugim opštinama.

“Da nagovijestim da smo o ovome diskutovali juče na sjednici Savjeta i da vjerujem i da će u nekim drugim opštinama ova mjera u skorijem periodu biti liberalizovana i da ćemo u tom smislu očekivati jednu vrstu normalizaciju rada ugostiteljskih objekata, ali bih ostavio ovo da u nekom formalnom smislu bude rečeno”, naveo je on.

Danas usvajanje budžeta

Milatović je da će budžet biti danas usvojen na Vladinoj sjednici, te da će on u zakonskom roku biti dostavljen Skupštini na usvajanje.

On je poručio da su tim budžetom predviđena očekivanja da će realizacija sljedeće turističke sezone biti na nivou od 60 do 65 odsto u odnosu na period iz 2019. godine, te da tu projekciju baziraju na promociji turizma, procesu vakcinacije i zdravstvenim protokolima.

ToMontenegro leti 1. juna

Poslanik DPS-a Nikola Janović pitao je Milatovića kako će doći turisti, kada je ugašen Montenegro Airlines dok nova avio kompanije još nije počela da radi. On je odgovorio da je tim činom u stvari MA spašen.

“Teško mi je palo to što su prethodne Vlade učinile bivšoj avio kompaniji. ToMontenegro će poletjeti sasvim sigurno 1. juna, čime će ova politička rasprava biti brzo zaboravljena”, rekao je Milatović.

Objasnio je da su nakon dva kupljena aviona u procesu kupovine i trećeg.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.