Korona i dokolica

Peroviću, Srbija te plaća – poručili iz Beograda

(15 riječi)

I bogoslovija SPC na Cetinju, kao i ostale bogoslovije van Srbije su na našem državnom budžetu. Nastavnici tih bogoslovija primaju redovne plate iz Republike Srbije – kazao je srpski aktivista Aleksandar Raković.

„Srbija je toliko učinila za SPC u Crnoj Gori, u svakom smislu”, rekao je gostujući jutros na TV „Pink”.

Raković je to saopštio u kontekstu kritikovanja aktivnosti protojereja Gojka Perovića, koji je „rektor” srpske vjerske škole na Cetinju, takođe i jedan od nastavnika.  

Raković kaže da medijski koncern „Vijesti” radi na propagiranju izvjesne „crnogorsko-srpske nacije pod okriljem Crnogorstva”.

On je naveo da Perovića taj medijski koncern „zlonamjerno istura u prvi red sukoba” i izrazio očekivanje da Perović neće ići „u konfrontaciju s nama Srbima”.

Zapitao se, aludirajući na Perovića: „Kakva se to frustracija može stvoriti da vas guraju u sukob s ljudima koji su vam činili samo dobro?”

Višegodišnji honorarni saradnik Perovićeve bogoslovije na Cetinju koja je na platnom spisku Srbije je premijer Zdravko Krivokapić.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.