•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Ekonomija

Samsung One UI 6.1.1 proširuje najnovije Galaxy AI funkcije na još više korisnika širom svijeta

(15 riječi)

Samsung Electronics Co., Ltd. najavio je proširenje operativnog sistema One UI 6.1.1[1], koji će novim ažuriranjem donijeti najnovije Galaxy AI funkcije na više Galaxy uređaja. Sa predstavljanjem koje počinje u septembru, ažuriranje će proširiti AI karakteristike Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 na prethodne modele, uključujući Galaxy S24 seriju, S23 serije, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 serije. Sa najnovijim naprednim funkcijama za komunikaciju, produktivnost i kreativnost, ažurirani operativni sistem će podići svako mobilno iskustvo za korisnike na viši nivo i omogućiti veću inteligenciju i praktičnost.

 

Intuitivna komunikacija bez barijera

 

Komunikacija sa nekim na drugom jeziku je jednostavna i laka sa Galaxy AI. Prevodilac[2] nudi režim slušanja koji će sada biti dostupan na svim uređajima, uključenim u ovom proširenju, kao i jednosmjerni prevod – na primjer za vrijeme slušanja neke prezentacije. Pomoću Chat Assist pomoći za ćaskanje korisnici mogu lako da pišu e-poštu, objave na društvenim mrežama i još mnogo toga koristeći Composer[3]. Korisnici mogu jednostavno da unesu nekoliko ključnih riječi i Galaxy AI će generisati kompletnu poruku zasnovanu na tonu i ličnom stilu[4] koju ćete vi naknadno pregledati. Predloženi odgovori[5] koji su ranije bili dostupni samo na Galaxy Z Flip6, sada će biti dostupni na uređajima serije Galaxy S24 - nudeći brze odgovore na vašoj ruci kada su ti uređaji povezani sa satovima Galaxy Watch7 ili Galaxy Watch Ultra.

 

Moćna produktivnost sa bilo kog mjesta

 

Najnovije proširenje Galaxy AI funkcija može da pretvori svaki Galaxy uređaj u moćan alat za produktivnost. Zahvaljujući funkciji Note Assist[6] dugotrajno vođenje bilješki sa sastanaka je prošlost jer ta funkcija omogućava prevod i sažetak vaših bilješki, dok novododata funkcija transkripcije može brzo da pravi bilješke na osnovu glasovnih zapisa. Dodatne pogodnosti donosi i PDF Overlay Translation[7] koja lako može da prevede i prekrije tekst u PDF datotekama ili čak da prevede tekst u slikama i grafikonima. Funkcija Sketch to Image[8] pomaže u poboljšanju fotografija generisanjem izbora opcija slike koje savršeno nadopunjuju originalnu sliku na osnovu jednostavnih skica. Takođe, napredne mogućnosti pretraživanja Circle to Search[9] uz pomoć Google brzo generišu rezultate pretrage i sada nude detaljna uputstva za rješavanje složenih matematičkih problema, kao i novododanu[10] funkciju zvučne pretrage.

 

Napredna kreativnost je jednostavna

 

Galaxy AI omogućava svakodnevnim korisnicima da kreiraju sadržaj profesionalnog nivoa, bilo da su fotografi amateri ili ambiciozni kreatori sadržaja. Brzo kreirajte portrete u različitim stilovima kao što su 3D crtani film ili akvarel pomoću aplikacije Portrait Studio.[11] Pored toga, Instant Slow-mo[12] omogućava korisnicima da jednostavno uspore video zapis uz očuvanje izvanrednog kvaliteta slike, prije nego što ga sačuvaju i podijele u par lakih koraka.

 



[1] Ažurirana verzija softvera će biti prikazana kao One UI 6.1 za serije Galaxy S24, S23, S23 FE i One UI 6.1.1 za serije Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9.

[2] Prevodilac zahtijeva prijavu na Samsung nalog. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana. Dostupnost i podržane funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od zemlje, regiona ili operatera. Dostupnost podržanih jezika može varirati.

[3] Composer zahtijeva internet konekciju i prijavu na Samsung nalog. Dostupnost usluga može varirati zavisno od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[4] Funkcija predlaganja tona u Chat Assist zahtijeva internet konekciju i prijavu na Samsung nalog. Mora da ispunjava zahtjeve dužine da biste aktivirali funkciju. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[5] Funkcija predloženih odgovora za pomoć za ćaskanje zahtijeva internet konekciju za primanje poruka. Može da predloži odgovore sa ili bez mrežne veze nakon što uređaj primi poruke. Potrebna je prijava za Samsung nalog. Dostupnost usluge može se razlikovati u zavisnosti od jezika i aplikacije. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[6] Funkcije za Note Assist zahtijevaju internet konekciju i prijavu na Samsung nalog. Dostupnost usluga može se razlikovati u zavisnosti od jezika. Funkcija snimanja glasa u aplikaciji Samsung Notes možda neće biti podržana u nekim zemljama. Funkcija rezimiranja se aktivira kada je ispunjen određeni broj znakova i nalazi se ispod limita broja znakova. Audio datoteke moraju biti kraće od 3 sata da bi se obradile. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

[7] Funkcija Overlay Translation nije podržana za PDF datoteke zaštićene lozinkom.

[8] Funkcija Sketch to Image zahtijeva internet konekciju i prijavu na Samsung nalog. Uređivanje pomoću Sketch to Image može dovesti do promjene veličine fotografije do 12MP. Vidljivi vodeni žig se prekriva na izlaznoj slici prilikom čuvanja da bi se pokazalo da je slika generisana pomoću AI. Tačnost i pouzdanost generisanog rezultata nisu zagarantovani.

[9] Sekvence su skraćene i simulovane. Rezultati su samo kao ilustracija. Rezultati se mogu razlikovati zavisno od vizualnih poklapanja. Zahtijeva internet konekciju. Korisnici možda moraju da preuzmu najnoviju verziju Androida. Funkcionalnost proizvoda može da zavisi od podešavanja aplikacije i uređaja. Neke funkcije možda nisu kompatibilne sa nekim aplikacijama. Dostupnost usluga varira u zavisnosti od zemlje i jezika. Tačnost rezultata nije garantovana. Circle to Search nije dostupan putem FlexWindow.

[10] Zvučna pretraga će se implementirati u regionima i modelima kako bi se osigurala tačnost i performanse funkcija.

[11] Funkcija Portrait Studio zahtijeva internet konekciju i prijavu na Samsung nalog. Podržava JPG, HEIC (HEIF), BMP i PNG datoteke. Pozadina ne smije biti providna. Uređivanje pomoću generativnog portreta rezultira promijenjenom veličinom fotografije do 12MP. Vidljivi vodeni žig se prekriva na izlaznoj slici prilikom čuvanja da bi se pokazalo da je slika generisana pomoću AI. Tačnost i pouzdanost generisanog rezultata nisu zagarantovani.

[12] Funkcija Instant Slow-mo dostupna je na aplikaciji Samsung Video Player i u Samsung galeriji. Možda neće biti dostupna sa određenim tipovima video datoteka. Tačnost rezultata nije zagarantovana.

 



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.