•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Politika

Popović: Kao prvi među jednakima moram dati doprinos da vratimo Kotoru stari sjaj

(15 riječi)

Miljan Popović, nosilac građanske liste ''Za Kotor!'' koji će učestvovati na izborima 29. septembra predstavio izborni program.

Bivši vaterpolista Miljan Popović , nosilac građanske liste “Za Kotor!” koji će ućestvovati na izborima 29. septembra, kaže da je kao rođeni Kotoranin i dijete ovog grada,gledajući svakodnevnu devastaciju grada,odlučio da se politički angažuje i da je ovaj politički angažman proistekao iz potrebe za promjenama.

“Đe kao prvi među jednakima, moram dati doprinos da sačuvamo Kotor i vratimo mu stari sjaj.Svjedoci smo,decenijama unazad, da političke partije,lični interes,stavljavlju ispred interesa građana i tim praksama se mora reći, dosta je!Zato što iste, dugoročno štete razvoju Kotora, i štete našim sugrađanima.Kao građanska lista,čiji sam nosilac,u ovu političku trku ušli smo iz čiste ljubavi prema našem gradu,bez logističke podrške, i sponzorstava bilo kog vida”, naglašava Popović.

Svjestan, kaže Popović, preuzimanja odgovornosti,krajnje je vrijeme da se ośete konkretne pomjene, a mišljenja je da lista koju predvodi, ima jasnu ponudu i ponudu koja nije bazirana na lijepoj priči, lažnim obećanjima, i neodrživim projektima.

“Samim tim,ne obećavam ništa! Jer složit ćete se da su građani Kotora umorni od predizbornih obećanja i da ih se političke partije sjete samo onda kada je neophodno dati glas podrške. Ja, i moje kolege sa liste “Za Kotor!” smo tu, svakog dana, sa njima i među njima, osluškujući njihove sugestije, dobronamjerne kritike. Zbog toga i pozivam sve moje sugrađane da se uključe i daju doprinos kroz savjete, na obostrano zadovoljstvo, jer samo timskim radom možemo i više i bolje”, poručuje Popović.

Iz izbornog programa liste “Za Kotor!”, izdvojio je samo neke od projekata, prevashodno one koje su sugrađani delegirali, a koje su prepoznali kao nužne za realizaciju.

“Neki od njih su ,sanacija i rekonstrukcija tunela Vrmac, otvaranje savjetovalište za žrtve porodičnog nasilja ( rad sa psihologom, pružanje besplatna pravne pomoći).U Perastu fokus ćemo staviti na komunalnu infrastrukturau (odvoz i deponovanje smeća) , unaprijeđenje urbane mobilnosti (proširenje parking kapaciteta), očuvanje tradicionalnih vrijednosti, i vraćanje kulturnog duha, po kojima je stotinama godina Perast bio prepoznat.U planu je i organizovanje manifestacije Kotorski novogodišnji advent u trajanju od 10.12.- 10.01.2025. godine, pod sloganom “Kotorska čarolija”. Kao grad koji je pod UNESCO-om, zalagat ćemo se za očuvanje kulture, dje ćemo fokus prvobitno staviti na očuvanju bedema, koje ćemo obnoviti, i staviti u funkciju, dok ćemo za stanovnike Kotora, i državljane Crne Gore omogućiti besplatan ulaz.

Zalagat ćemo se za vraćanje statusa GRAD Kotoru jer Kotor to zaslužuje”, kaže Popović.

Zbog očuvanja autentičnosti turističke ponude i bogatog kulturnog naslijeđa Kotora, na području Starog grada, predložit će donošenje odluke u kojoj će takstativno biti propisano koja roba (interesantna za turiste), i suveniri, mogu biti predmet prodaje, dje je fokus isključivo na promociju Kotora, Crne Gore, crnogorskih obilježja i tradicije.

“U dijelu proširenja turističke ponude, otvorićemo PRVI “Ladie’s & Gentleman’s” club u CG.Kotoru treba vratiti stari sjaj i staru slavu, na način što će kotorskim ulicama ponovo zasijati palaci i antike terace, jer je Kotor uvijek bio grad maškara, oriđinala, nasmijanih ljudi. Grad muzike, fešte, i zabave. Shodno tome, organizovaćemo festivale, maksenbale, večeri poezije, lijepog govorništva, uličnih svirača itd.

Kako je u zdravom tijelu- zdrav duh, u postojećoj sportskoj ponudi, zalagaćemo se za novi sporstko-ugostiteljski objekat u industrijskoj zoni, koji može (u zavisnosti od budžeta) biti projekat Opštine Kotor, ili kroz vid privatno-javnog partnerstva, u kome bi sva prava i obaveze bile precizirane isključivo u korist Opštine Kotor, a na zadovoljstvo naših sugradjana. Cilj novog kompleksa je vraćanja Kotora i njegovih sportista u sam vrh svjetske sportske scene, jer mladost koja živi u ovom gradu zaslužuje uslove kakve imaju njihovi vršnjaci u svojim državama. Zato ćemo u mladost ulagati, i stvarati neka nova imena, koja će biti broj jedan u svijetu.Zalagat ćemo se i za mijenjanje radnog vremena vikendom u toku ljetnje turističke sezone koje bi podrazumijevalo rad do 02 sata.Kotor je poznat po održavanju automobilskih trka na Trojici. Ljubiteljima ovog sporta, pružićemo podršku kroz izgradnju automoto staza na Dragalju, kako bi se oživljela ljubav prema automobilizmu i motosportu.Kako smo godinama, u ljetnjem periodu, svjedoci sad sve većih gužvi u Kotoru, zalagaćemo se za izgradnju zaobilaznice, vodeći računa o našim sugrađanima iz naselja Muo, Prčanj i Stoliv, i njihovih potreba, dje ćemo kroz projekat proširenja saobraćajnice ostaviti prostora za biciklističke staze i trotoar.Kako na mladima svijet ostaje, insistiraćemo na besplatnom prevozu do škole, za svu djecu, a za roditelje koji su u stanju socijalne potrebe ili su samohrani roditelji, obezbijediti besplatan vrtić.Fokus će nam biti i na organizaciji ekoloških akcija i edukacija kako bi podigli svijest o važnosti očuvanja naše autentične i sirove prirode, a sa tim u vezi kod đece i mladih ljudi ojačati osjećaj zajedništva, timskog rada, kao i osjećaja ponosa što je baš naša generacija dala pečat u podizanju svijesti da se svoje čuva, poštuje i voli”, navodi Popović.




0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.