•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Ekonomija

Unaprijeđena aplikacija Samsung Food podiže standarde za doživljaj hrane na IFA 2024

(15 riječi)

Novopridodate funkcije aplikacije Samsung Food pomažu u jednostavnoj organizaciji svakodnevne ishrane i ostvarivanju ciljeva lične dobrobiti na osnovu korisničkih spiskova hrane i personalizovanih preporuka za recepte Samsung Food+ sa Vision AI prepoznaje sastojke na fotografijama snimljenim mobilnim telefonom i dodaje ih na spisak hrane koji se dijeli na Family Hub™ ekranu

Samsung Electronics Co., Ltd. danas je objelodanio nove funkcije i ažuriranja za Samsung Food[1] –personalizovanu AI platformu Samsung Electronics i tako obilježio njenu prvu godišnjicu, a sve to biće predstavljeno na IFA 2024. Od svog debija na prošlogodišnjoj IFA, Samsung Food aplikacija je prikupila više od šest miliona korisnika[2] i postala nezaobilazno sredstvo za planiranje obroka i kuvanje u modernom domu. Najpopularnije funkcije platforme su, između ostalog, funkcije recepata, spiska za kupovinu i planera obroka (Recipe, Shopping List i Meal Planner).

 

„U situaciji kada ljudi žele da od svoje hrane dobiju više, uz pomoć svojih aparata – drago nam je što nadograđujemo Samsung Food različitim vrstama moćnih novih funkcija“, rekao je Moohyung Lee, izvršni potpredsjednik i šef tima za korisničko iskustvo za poslovanje digitalnih uređaja u Samsung Electronics. „Idući naprijed, sa ključnim fokusom na korisnička iskustva, kontinuirano ćemo poboljšavati platformu vještačkom inteligencijom i drugim tehnologijama kako bismo pomogli pripremu obroka koji su lakši, jednostavniji i zdraviji."


Iskoristite prilagođena iskustva sa hranom

 

Samsung Food je opsežna platforma za hranu dostupna na različitim Samsung uređajima, uključujući i na kućnim aparatima, ali i van njih. Samsung Food+, premium pretplatnički servis[1] platforme Samsung Food, unapređuje doživljaj hrane integrisanjem zdravstvenog profila i ličnih ciljeva i donosi personalizovane planove obroka sa preporukama recepata. Sada mu se dodaje AI koja će omogućiti diferencirane funkcije za korisnike širom svijeta.

 

Samsung čini pripremu hrane praktičnijom uvođenjem Vision AI tehnologije za Samsung Food+, koja omogućava korisnicima da dodaju stavke na svoj spisak hrane na jednostavan način - fotografisanjem svojih prehrambenih artikala pametnim telefonom.

 

Ostale prednosti pretplatničke usluge Samsung Food+ obuhvataju automatsko dodavanje kupljenih sastojaka na spisak hrane kada korisnici dođu na kasu u prodavnici ili kada plaćaju onlajn, kao i traženje recepata na osnovu sadržaja spiska hrane. Korisnici takođe mogu da dobiju upozorenja koja će im pomoći da iskoriste artikle prije manuelnog postavljenog roka upotrebe, što pomaže da se smanji bacanje hrane.

 Samsung Food+ takođe pravi planove obroka na osnovu korisničkog spiska hrane i tako pomaže ostvarivanje ciljeva ekološke ishrane personalizacijom svakog plana na osnovu sastojaka u spiskovima hrane korisnika, dajući prioritet sastojcima sa vremenski bližim krajnjim rokom upotrebe. A sa novom funkcijom „Pretraži sa spiska hrane“, recepti koji koriste sastojke navedene na korisničkom spisku hrane prikazaće se na vrhu rezultata pretrage i tako će pomoći korisnicima sa idejama o tome šta mogu da spreme sa sastojcima koje imaju u frižideru. Preporuke za recepte su takođe date na osnovu spiska hrane. I sve što je korišćeno sa spiska hrane preporučuje se za dodavanje na spisak za kupovinu. Ovaj inteligentni pristup pomaže u održavanju zaliha i smanjuje količinu otpada od hrane, a istovremeno donosi svježe, ukusne obroke.


Ostvarite zdravstvene ciljeve sa personalizovanim planovima obroka

 

Samsung Food sada ima unaprijeđene alate dizajnirane tako da pomažu korisnicima da bolje održavaju svoje zdravlje i bolje se osjećaju. Platforma pruža planove obroka koji prate unos kalorija u okviru dnevnog rasporeda obroka, bilo za recepte ili za pojedinačne namirnice. Nudi vama prilagođene planove[1] (Tailored for You), nedjeljne recepte i preporuke za užinu na osnovu nutritivnih potreba korisnika[2], odabrane ideje i omiljene recepte iz prethodnog perioda. Sistem prati unos makronutrijenata u dnevnim planovima obroka i omogućava prilagodljive kalorijske norme i one vezane za makronutrijente radi ostvarenja ličnih zdravstvenih ciljeva. I dok korisnici Samsung Food uživaju u preporukama tri dana u nedjelji, oni koji plaćaju i pretplaćeni su na Samsung Food+ dobijaju cjelonedjeljne preporuke, a inteligentna platforma uzima u obzir i manuelno određene datume krajnje upotrebe sastojaka.



[1] Ova funkcija se pruža na osnovu ličnih podataka korisnika, informacija o profilu, informacija koje korisnici dobrovoljno pružaju o svojoj hrani, ishrani i nutritivnim preferencijama, zdravstvenim podacima i još mnogo toga. Kompletan spisak prikupljenih informacija i upotreba možete naći na Politika privatnosti (UK) – Samsung Food.

[2] Ciljevi ishrane se postavljaju i preporučuju na osnovu istraživanja i studija koje su sprovele različite organizacije kao što su Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), američke smernice za ishranu 2020-2025, američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) i svaki ovlašćeni nutricionista dijetetičar - magistar. 



[1] $6.99 mjesečno


[1] Samsung Food je mobilna aplikacija koja se može preuzeti na bilo kojoj platformi pametnog telefona. Potrebno je prijaviti se na Samsung nalog.

[2] Od jula 2024. 



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.