•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Društvo

Početak realizacije projekta ,,MASTER-ovski ka EU!"

(15 riječi)

(Foto: MEP)

Mreža za evropske politike MASTER vas sa zadovoljstvom obavještava da smo započeli novi, desetomjesečni projekat ,,MASTERovski ka EU!", koji je finansiran od strane Ministarstva evropskih poslova putem Konkursa "Na evropskom putu".

Projekat za glavni cilj ima promovisanje procesa EU integracija i povećanje stepena razumijevanja i znanja građana o procesu pristupanja, prednostima članstva i funkcionisanja EU.

Jedna od glavnih edukativnih aktivnosti na projektu biće realizacija radionica na temu evropskih integracija sa posebnim akcentom na sjeverni region Crne Gore.

Radionice će biti koncipirane na način da mladi dublje razumiju procese, prednosti i izazove u vezi sa evropskim integracijama, a ideja ove aktivnosti je da na edukativan i kreativan način omogućimo učesnicima da steknu dublje razumijevanje osnovnih pojmova i principa, ključnih politika EU...

Očekuje nas i produkcija i emitovanje podkasta ,,Glasovi Integracije- MASTERovski ka EU!", gdje ćemo razgovarati o različitim aspektima EU integracija. U serijalu koji će brojati pet tematskih epizoda gostovaće eksperti iz EU, predstavnici crnogorskih institucija, predstavnici civilnog društva koji će dijeliti svoje priče i iskustva vezana za EU integracije.

Konačno, MASTER tim će organizovati i Forum posvećen proslavi Dana Evrope naredne godine, koji će okupiti stručnjake, učesnike radionica i širu javnost kako bi se razgovaralo o benefitima i daljim koracima u procesu evropskih integracija.

Crna Gora se već dugo nalazi na putu ka članstvu u EU, a mišljenja smo da su ovakvi projekti ključni u pripremi društva za benefite koje članstvo u društvo evropskih država donosi. Sada je trenutak da zajedno gradimo budućnost u kojoj će Crna Gora biti snažan i ravnopravan dio evropske porodice, a realizacijom projekta ,,MASTERovski ka EU!" vjerujemo da će naša organizacija dati značajan doprinos ka ostvarivanju te vizije.

Budimo zajedno na MASTERovskom putu, budimo pokretači promjena koje vode ka prosperitetu i napretku!



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.