•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Ekonomija

Cijena udžbenika kao prošle godine, za školski pribor Voli pripremio povoljnosti

(15 riječi)

Olivera Lakonić (Foto: Mediabiro)

Druga polovina avgusta mjeseca za roditelje sa djecom školskog uzrasta je rezervisana za pripreme za povratak u školske klupe. Ovaj finansijski izazov  lakšim čini činjenica da su četvrtu godinu zaredom udžbenici za osnovce besplatni.

 

“Distribucija prema svim školama na teritoriji Crne Gore za sve osnovce upisane u obrazovni sistem Crne Gore je počela u ponedjeljak 12. avgusta, sve protiče u najboljem redu i nadamo se da će tako ostati do samog kraja distribucije koji je planiran za kraj ovog mjeseca,” naveo je predstavnik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Dušan Petričević.

 

Ove školske godine u program su uvrštena i nova izdanja i to za prvi, drugi i treći razred osnovne škole za predmete Likovno i Muzičko,  a novi udžbenik će se koristiti i za Likovno za osmi razred.


“Kada je u pitanju gimnazija, izmjene se odnose na udžbenike i zbirke za Biologiju i Hemiju za prvi razred, kao i udžbenik za Geografiju za drugi razred. Ostale knjige su iste kao i prošlih godina. Sve knjige koje su na našem jeziku uporedo imamo izdanja za cjelokupnu školsku populaciju osnovne i srednje škole na albanskom jeziku. Prodajemo i lektire, cijene i naslovi su kao i ranijih godina, ništa se nije mijenjalo,” naveo je Petričević.


Cijene udžbenika za srednjoškolce su takođe na nivou prošlogodišnjih – za knjige za prvi razred je potrebno izdvojiti 106 eura, za drugi razred 90 eura, treći 95 eura, dok će maturanti izdvojiti najmanje novca – 83 eura.


“Svi očekuju da Zavod kao jedini izdavač udžbenika na teritoriji Crne Gore osluškuje tržište i potrebe potrošača. Svjedočimo konstantnom rastu cijena na tržištu tako da je Zavod uradio sve kako bi cijene i ove godine bile na nivou ranijih godina,” poručio je Petričević.


U kompaniji Voli su takođe svjesni da pripreme za školu predstavljaju poseban udar na budžet roditelja, te su se potrudili da prilagode cijene i ponude niz proizvoda po povoljnim cijenama.

 

“U većim Voli marketima i shop-ovima, kao i iznad Našeg diskonta na ovom našem školskom sajmu zaista je pripremljena bogata i raznovrsna ponuda školskog pribora. Sveska A4, meki povez košta 59 centi, puna pernica – pet eura i 99 centi, plastelin – 89 centi, blok 5 – 69 centi, vodene bojice – 89 centi i tempere – jedan euro i 99 centi. Ono što potrošači mogu da očekuju u susret prvom septembru, početku školske godine i povratku obavezama su izuzetni popusti koji će biti na snazi u tom periodu,” rekla je direktorica marketinga kompanije Voli, Olivera Lakonić.


B.P. 

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.