Politika

Pogledajte kako hrvatski "tisak" javlja o proglašenju Mandića, Bečića i Kneževića za persone non grata

(15 riječi)

(Foto: Večernji list)

Vijest da je Hrvatska proglasila predsjednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, potpredsjednika Vlade Aleksu Bečića i predsjednika DNP, poslanika Milana Kneževića za persone non grata te im zabranila ulaz u tu zemlju obilježiće i sjutrašnje naslovnice najvažnijih zagrebačkih medija.

 

Tako Večernji list na svojoj naslovnici objavljuje tekst o oštroj diplomatskoj noti Zagreba Podgorici te da "Hrvatska ovakvu Crnu Goru neće pustiti u EU".

Jutarnji list navodi da su "Crnogorski autori rezolucije o Jasenovcu nepoželjni u RH", a jedan od naslova je i da su "trojica crnogorskih političara proglašena nepoželjnim u Hrvatskoj".

 

Podsjetimo, odluka o proglašenju dvojice visokih zvaničnika Crne Gore i lideru DNP za persone non grata obnarodovana je jutros.

Zvanični Zagreb tako je nastavio da sankcioniše usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu koju je Skupština Crne Gore, po širokom uvjerenju na mig iz Beograda, donijela na Vidovdan, 28 juna.



Povezani članci...

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.