Društvo

Kuljača i Milenković za Meridian sport: Idemo u Pariz da uživamo!

(15 riječi)

Crnogorski plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković debitovaće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, a mladi plivači kažu da bez pritiska idu da brane boje naše zastave.

Kuljača i Milenković su za Meridian sport govorili uoči odlaska u Pariz.

“Nemam velika očekivanja, ali želim da otplivam ispod 27 sekundi što bi bio novi državni rekord. Jedva čekam da skočim u bazen i otplivam to, ali je i trema počela polako da se javlja jedino dobro je što je pozitivna pa se nadam da će sve biti super”, rekla je Kuljača.

“Očekujem da smanjim vrijeme na 51 sekundu jer je to olimpijska norma i nadam se tome. Daću 100 odsto od sebe da ispunim taj rezultat, sve ostalo će doći kao nagrada”, rekao je Milenković.

Jovana će nastupati u disciplini 50 metara kraul stilom, koji broji najviše takmičarki, dok će se Miloš boriti u disciplini 100 metara delfin.

“Ovo je veliko takmičenje, mnogo veće od Svjetskog i Evropskog prvenstva. Nadam se samo da će sve biti onako kako bih ja željela. Konkurencija je velika, u mojoj disciplini možda i najveća jer je jedina pedesetica slobodnim stilom, pa će biti preko 100 plivačica. Ja sam na Svjetskom prvenstvu bila u sredini sa rezultatom 27.70, a sada sam oborila državni rekord koji je 27.12 tako da je sve dosta bolje”, rekla je Kuljača.

“Moje drugo takmičenje svjetskih razmjera ove godine na kom ću debitovati tako da sam sada iskusniji, znam šta me čeka, ali to što smo debitanti nam ne donosi pritisak. Idemo rasterećene glave da damo sve od sebe i da sve prođe dobro. Konkurencija je jaka, to su sportisti koji obaraju svjetske rekorde a ja samo mogu da se potrudim, da plivam pa šta bude biće”, rekao je Milenković.

Naši mladi vaterpolisti posljednje pripreme obavili su na bazenu u Podgorici za koji kažu da im prija, te da je sve proteklo savršeno i sada su spremni da probaju i bazen u Parizu.

“Ja volim bazen u Podgorici, uslovi su super i sve je prošlo super. Istina je da nas je trema malo već uhvatila zbog svega što nas čeka, ali samo želimo mirne glave sada da probamo bazen u Parizu. To jedva čekamo”, dodala je Kuljača.

Selektorka naših plivača Danijela Franeta je na konferenciji za medije naglasila da želi da njeni plivači bez pritiska plivaju u Parizu, a za Meridian sport su Jovana i Miloš otkrili šta je njima rekla.

“Da uživamo i da damo sve od sebe da predstavimo nas i našu državu u najboljem mogućem izdanju. Ovo je veliko takmičenje na kom treba da sakupimo dodatno iskustvo, a svi smo sigurni da nas još mnogo velikih takmičenja čeka”, rekla je Kuljača a Milenković dodao:

“Ispunili smo naš san, idemo na Olimpijske igre i stvarno želimo da uživamo u svemu što će nam se desiti tamo bez pritiska, što nam je selektorka i omogućila i na čemu smo joj posebno zahvalni, osim na naravno besprekornoj pripremi koju smo imali do sada.”

Franeta je napomenula da su Jovana i Miloš na prethodnom takmičenju već plivali vremena koja su bila želja za Igre, te da su im Olimpijske igre nagrada za sve što su do sada uradili, a u kojoj treba da uživaju.

 



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.