Ekonomija

Aerodromi CG: Uspješna turistička sezona

(15 riječi)

Roko Tolić (Foto: CP)

„U toku je zahtjevna, ali sasvim uspješna turistička sezona. Sa 21. julom imamo gotovo 1,5 miliona usluženih putnika, što je dvocifreno povećanje u odnosu na minulu godinu i rekordnu 2019. godinu“, rekao je Roko Tolić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore na današnjoj  konferenciji za novinare i saopštio da se to povećnje odnosi na oba crnogorska aerodroma.

„Jedan od osnovnih zadataka bilo je povećanje aviodostupnosti. Svaka avijacijska sezona se planira godinu unaprijed. I ovu sezonu su pripremili moji prethodnici. Ali, čitav tim se bavi načinima kako da budemo atraktivniji i da narednu sezonu napravimo još prometnijom
.

Kad sam stupio na dužnost situacija je bila sljedeća - otkazali su sve zimske letove, jedino je bio let za London. Mi to želimo vratiti, razgovorom smo ušli u šansu i mogućnost da zaustavimo taj trend i da napravimo snažni iskorak za period koji dolazi“, rekao je Tolić,
kazavši da su imali sastanak sa predstavnicima kompanije Raynair što otvara novo poglavlje.

Direktor Tolić je rekao i da im nedostaje kapaciteta jer je Aerodrom Podgorica  projektovan za 600 putnika po satu, a ima  1,3 hiljade što  je iznad kapaciteta i to uspijeva zbog predanog rada zaposlenih.

Direktor ACG je novinarima kazao  i da ACG moraju naći mogućnost kako da prošire svoje kapacitete, za šta određeni dio sredstva imaju, jer su stabilno preduzeće i vode računa o svom razvoju.

B.P.

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.