Politika

Marković: U Rezoluciji o genocidu u Srebrenici nema slova o srpskom narodu, to je prevara tamošnjih elita

(15 riječi)

Smatram da nijedan narod nije genocidan, ali genocid nije došao sam od sebe, već je kriva mračna ideologija i politika koju je sprovodila srpska politička elita i gurnuli nas u rat 90ih godina. Tada, pored ostalih, najveći ratni huškač bio je sadašnji diktator u Srbiji Aleksandar Vučić i zato se ova elita pokušava sakriti iza srpskog naroda proglašavajući ga genocidnim, kazala je potpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković.

– I upravo ovi veliki Srbi pokušavaju da okrive sopstveni narod za genocid zarad svoje loše i zle politike i ideologije, jer se u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici ne spominje, niti ima slova o Srbiji i srpskom narodu, to je naprosto prevara ovih koji na ovaj način žele da se sakriju iza sopstvenog naroda.. E pa neće moći! – poručila je ona.

Kazala je i da se postavlja pitanje ko je i kako odgovoran za ratove 90ih godina ako ne srpska elita.

– Ustajale žabokrečine, koje se ne pomjeraju iz fotelja, jedan od tvoraca i saucesnika zlocinačko-genocidne politike iz ‘90ih, koja je Evropi i Balkanu zadala toliko zla i nezapamćenih nepočinstava, sada ima obraza, da se javlja i da bilo štola prokomentariše što je vezano za najstrašniji zločin genocida u Evropi, poslije II svjetskog rata – dodala je Marković.

Kako je navela – klerofasisticka falanga hoće sa nama da dijeli posljedice tih zlodjela -.

– Hoće da Crnogorci budu saizvršioci njihovog bolesnog negiranja, onoga što je cijeli svijet vidio i osudio i zbog čega se i donosi ova Rezolucija, kao podsjetnik udruzenog ZLA, jednog sistema vladanja političkog i vojnog rukovodstva, koje sada u samo nešto izmjenjenom personalnom sastavu žele poznatim LAŽIMA , po koji zna koji put, da izvrće istorijske činjenice i očigledno ih boli što će taj genocid, inspirisan takvom politikom, morati da uđe u UDžBENIKE ISTINE, koji neće neće moći biti pisani obmanjivačkom terminologijom “srpskog sveta” – kazal je ona.



2 Komentara

Fanito Postavljeno 21-07-2024 02:33:42

Sjajna Crnogorka, nasa Markovicka! Neka lazinjaju, sebe prave najvecu i to dugorocnu stetu. No, to je njihov izbor da uporno satiru sebe, niciji drugo.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.