Ekonomija

Doček na graničnim prelazima oduševio turiste, 100 000 poklona za turiste na prelazima Dobrakovo, Debeli brijeg i Aerodromu Tivat

(15 riječi)

Granični prelaz Debeli brijeg, Podgorica, PR pres servis - Nacionalna turistička organizacija (NTO CG) i kompanija One Crna Gora, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenule su kampanju “Poveži se sa Crnom Gorom”, tokom koje će biti upriličen doček turista na graničnim prelazima, uz prigodne poklone i pružanje informacija o destinaciji.

Kampanja je ove sedmice započeta na dva najprometnija granična prelaza Dobrakovo i Debeli brijeg i trajaće mjesec dana. Tako će tokom mjesec dana turisti koji prelaze ove granične prelaze, biti dočekani uz osvježenje, promo poklone, među kojima su i jednodnevne kartice sa pet gigabajta interneta i drugi pokloni, a taj izraz dobrodošlice učiniće da zadovoljni gosti afirmišu destinaciju u Evropi i svijetu. Svi turisti će moći će da učestvuju i u nagradnoj igri koju su organizovale NTO CG i kompanija One.

Glavni sponzor inicijative “Poveži se sa Crnom Gorom“ na ovim prelazima je kompanija Aqua Bianca, dok je prijatelj kampanje kompanija Wellbot.
Već od sljedeće sedmice, kampanja će obuhvatiti Aerodrom Tivat, u saradnji sa Aerodromima Crne Gore, te će putnike dočekati ukupno više od 100 hiljada poklona.
Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković, pojasnila je da je osnovni cilj akcije da se unaprijedi kvalitet i iskustvo gostiju koji dolaze u Crnu Goru, a granični prelazi su prvi kontakt koji gosti ostvaruju sa destinacijom.

„Vrlo nam je važno da na ovaj način pokažemo da smo dobri domaćini i njihov prvi kontakt sa Crnom Gorom učinimo što prijatnijim. Na graničnim prelazima biće prisutni naši promoteri. Oni će dijeliti simbolične poklone koje smo pripremili i takođe ih informisati o svemu što treba da znaju o Crnoj Gori. Cilj ove kampanje je ublažavanje negativnih efekata gužvi na graničnim prelazima i pružanje informacija za bezbrižniji boravak u Crnoj Gori. Vjerujemo da će ova kampanja unaprijediti iskustvo putnika na ulazu u našu zemlju, poboljšati informisanost turista i pomoći im da se zaista povežu sa Crnom Gorom na pravi način. Nadam se da ćemo naredne godine, uz dodatnu podršku koju bi dobili od drugih institucija, proširiti ovu aktivnost i na druge granične prelaze naše zemlje“, optimistična je Tripković Marković.

Viši policijski inspektor I klase u Odsjeku za graničnu kontrolu Sektora granične policije Aleksandar Mandić, smatra da je akcija dijeljenja propagandnih flajera sa važnim informacijama i prigodnih poklona turistima izuzetno pozitivna i da značajno doprinosi afirmaciji Crne Gore i njenom brendingu u Evropi i svijetu. On je istakao da je ove godine primjetan trend rasta prometa putnika na svi graničnim prelazima.
„Ukupan promet putnika u junu preko svih graničnih prelaza u Crnoj Gori iznosi 2.647.888, dok je promet vozila 657.566. U odnosu na statističke pokazatelje iz juna 2023. godine, radi se o porastu od 18 odsto kada je riječ o ulasku putnika, i porastu od 15 odsto koji se tiče prometa Company Internal motornih vozila. Na ulasku u toku jula, registrovano je 1. 347.563 putnika i to je takođe porast o kojem sam govorio do sada 18 odsto. Taj trend se nastavlja po svim parametrima jula mjeseca i nadamo se da će biti u porastu od nekih četiri do pet odsto“, rekao je Mandić.



Izvršni direktor kompanije One, Branko Mitrović, kazao je da ta kompanija kao mreža na koju njeni korisnici uvijek mogu da računaju, otvara svoja vrata turistima na graničnim prelazima sa Srbijom i Hrvatskom, a svjesni da mobilni operatori igraju značajnu ulogu u kreiranju turističke ponude, omogućavaju gostima da stupe u kontakt sa najdražima i odmah pošalju najvažniju poruku „Stigli smo, sve je dobro“.
„Posebno bih istakao da su, kao što i mi to bilježimo u našoj mreži, među turistima uvijek oni koji se, zaljubljeni u našu obalu i impresivne planine, iznova vraćaju Crnoj Gori. Ovim gestom iskazuju zahvalnost za naše tradicionalno gostoprimstvo i povezanost sa našom zemljom. Sve to čini toliko jasnom vezu između iskrene dobrodošlice, lijepe riječi i zahvalnosti, što zajedno i povezano, i čini esenciju naše zajedničke inicijative. Upravo zato, na ovaj način poručujemo- „Poveži se sa Crnom Gorom“!“, rekao je Mitrović.

Turisti kojima su na graničnom prelazu Debeli brijeg promoteri i promoterke uručili poklone i flajere bili su najprije iznenađeni, a zatim oduševljeni. 
Denis iz Njemačke koji će ljetovati u Ulcinju rekao je da mnogo voli da dolazi u Crnu Goru i da ga je posebno obradovalo što su ga na ulasku u zemlju dočekali pokloni, a karticu sa 5 GB interneta aktivirao je odmah.
Turistkinja iz Poljske koja je prvi put u Crnoj Gori kazala je da se osjeća više nego dobrodošlo i da će joj štampani materijali, koji sadrže informacije o turističkim lokalitetima, kulturnoj ponudi i zabavnim manifestacijama pomoći da odluči koje će sve destinacije posjetiti, kao i da bolje upozna našu zemlju.


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.