Društvo

Apel Zelenila Podgorice: Čuvajmo prskalice i sisteme za navodnjavanje na javnim površinama

(15 riječi)

Njegošev park

Izuzetno visoke temperature, prvo narandžasti, a potom i crveni meteoalarm uslovili su pojačane aktivnosti na navodnjavanju javnih zelenih površina.

 

          Kako na gotovo svim novouređenim javnim zelenim površinama postoje ugrađeni sistemi za navodnjavanje u prethonih nekoliko dana primijećen je povećan broj kvarova izavanih različitim faktorima, nažalost u najvećoj mjeri ljudskim.

 

          Apelujemo na naše sugrađane da vode računa o površinama na kojima su ugrađeni sistemi za navodnjavanje, da izbjegavaju da gaze po njima, kao i igru djece sa prskalicama. U ovim vrelim danima svima nam je potrebno rashlađenje, ali zalivanje biljaka  je jedini način da im obezbijedimo vodu potrebnu za nesmetan rast i razvoj i zato koristimo priliku da apelujemo i na vlasnike pasa da ih sklone ukoliko primjete da njihovi ljubimci grizu prskalice.

 

          Važno je da svaki pojedinac da svoj doprinos, pa ako postoji mogućnost čak i da dodatno zalije drveće u blizini svoje kuće ili stana, jer samo zajedničkim snagama i ujedinjeni istom misijom, možemo našu Podgoricu sačuvati zelenom.

 

          I napominjemo, nemojte zaboraviti da u kanticama ostavite vodu za napuštene životinje i ptice, saopšteno je iz Zelenilo doo Podgorica.

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.