Društvo

Kića ne brine iskustvo Eduarda: Proći će gore od protivnika iz Ljubljane

(15 riječi)

Firma Meridianbet sponzoriše najbolje i najperspektivnije sportiste u Crnoj Gori, a jedan od njih je i MMA borac, Milenko Kićo Stamatović.

Gorostasni crnogorski borac je počeo da se dokazuje i u okviru FNC organizacije koja važi za najkvalitenije takmičenje u ovom sportu u jugoistočnoj Evropi, a danas ga čeka novi meč u Banjaluci.

Kićo Stamatović je do sada imao dvije borbe u okviru FNC-a i obje je riješio prekidom.

Matija Vuković je pao poslije nepuna dva minuta borbe, dok je iskusni Josip Matković izdržao tri runde protiv crnogorskog borca.

Naredni rival biće mu Brazilac, Karlos Eduardo.

Brazilac je do sada u teškoj kategoriji imao 30 borbi, ostvario je 19 pobjeda i 11 poraza.

Sa Kićom smo razgovarali o ovom duelu koji dočekuje o odličnoj formi.

“Da do sada sam imao dvije pobjede u FNC-u. Ovaj put ispred mene je Brazilac Karlos Eduardo, dobro poznato ime u ovom sportu. Biće ovo najveći ispit u mojoj karijeri i radujem se tome. Vjerujem u sebe, dao sam baš sve u kampu i nikad nisam bio u boljoj formi”, optimistično najavljuje Kićo Stamatović ovu borbu za naš portal.

Protivnik ima treći stepen crnog pojasa u brazilskoj džiu-džici i važi za izrazito nezgodnog borca kada su dueli u parteru u pitanju.

Ipak, njegova visina u ovom duelu može biti prednost za našeg borca.

“Brazilac je nešto nizi od mene mislim 10 centimetara. Poštujem njegov visoki stepen crnog pojasa u brazilskoj džiu džici ali mislim da je moje rvanje na drugom nivou i da neće moći da me ruši”, rekao je Kićo Stamatović za Meridian sport.

Stamatović je prethodno u okviru FNC-a u Ljubljani savladao Josipa Matkovića, a sada očekuje još lakšu pobjedu:

“Ako sve bude po planu proći će mnogo gore od mog protivnika u Ljubljani”.

Iskustvo 13 godina starijeg borca svakako da poštuje ali crnogorski borac je ubijeđen u još jednu pobjedu.

 

“Svoje prednosti vidim u borbi na nogama, takođe smatram da sam mnogo brži od svog protivnika. Karlos je veoma iskusan ali mislim da mu to neće biti dovoljno protiv mene”, rekao je Stamatović.

Njihova borba u Banjaluci zakazana je za sjutra u dvorani “Borik”.

Za kraj govoreći o ciljevima crnogorski borac je najavio da će najkvalitenije MMA takmičenje u jugoistočnoj Evropi naredne godine biti održano i u Podogrici.

“Moj glavni cilj u životu je da ostavim što veći trag u ovom sportu i da svojoj porodici obezbijedim što bolje uslove za život. Takođe želim maksimalno da utičem na popularizaciju MMA sporta u Crnoj Gori. Smatram da sam na dobrom putu jer 2025. godine možete očekivati FNC u Podgorici”, zaključio je Kićo Stamatović za Meridian sport.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.