Društvo

Crnogorski Rubicon

(15 riječi)

Piše: Sreten VUJOVIĆ

Mandić je očigledno „prešao Rubikon“! U starom Rimu ni jedan general nije imao ovlašćenje da je pređe rijeku Rubikon sa svojim trupama jer se na taj način štitio Rim od unutrašnjih vojnih prijetnji. On se odvažio da državnim helikopterom pređe cnogorski Rubikon, pośeti Lovćen đe kani obnoviti kapelicu, Aleksandra Karađorđevića, u narodu poznatijeg  kao „Aca Palikuća“, koja je bila simbolom genocidnog djelovanja srpskih trupa nakon 1918. godune i simbolom nestanka naše države.

Originalnu Njegoševu kapelicu, koja je bila na lokaciji udaljenoj petnaestak metara od  ove koju podiže Karađorđević, su razorili i bačili niz padine Lovćena! Interesantno je da su u žaru tih aktivnosti sa kamenjem bačili i Njegoševu petnu kost, koju je jedan planinar pronašao nakon Drugog svjetskog rata. Prava kapelica je bila posvećena Svetom Petru Cetinjskom, dok je ova lažna bila posvećena Petru, sinu Ace Palikuće! Sačuvana je i ploča koja svjedoči o tome.

„Vrhovna  komanda“ koju je „inaugurisao“ Milan Knežević na dan pokušaja državnog udara putem terorizma, ima „ovlašćenja“ da upotrijebi sva sredstva, kako kaže  Živojin Mišić u svojoj depeši, prilikom okupacije Crne Gore „bez ikakvog prezanja“!

Nastojte najenergičnije i svim sredstvima, da se na teritoriji koju je naša vojska okupirala uguši svaka agitacija. Za ovo vam stoje na raspolaganju sva sredstva kojima raspolažete, bez ikakvog prezanja“ Živojin Mišić, komandantu (srpskih) Jadranskih trupa, 19. XI 1918.godine

Od Mandićevih terorista, sve su prilike nema zaštite, a imaju potporu „iskrivljenog“ crnogorskog pravosuđa,  pa i samog vrha državne vlasti!

Ovaj vazal je od svojih gospodara dobio odobrenje da može izgovoriti sudbonosno „kocka je bačena“! I nema tu „krize vlasti“ koju je pominjao nedavno poslanik Konatar, onaj koji pripada političkoj strukturi, što je Crkvi Srbije poklonila kompletno crnogorsko sakralno nasljeđe, dobar dio crnogorske teritorije, garantovala eksteritorijalni status Crkve Srbije u Crnoj Gori i time omogućila funkcionisanje „države u državi“!  U svim objektima 650 crkava i manastira!

Organi vlasti, dakle,  ne mogu ući u bilo koju crkvu ili manastir da provjere stanje mogućeg arsenala oružja, bez odobrenja lokalnog popa! A i zašto bi ulazili u te objekte kada su došli na vlast uz  logistiku i aktivni angažman Crkve Srbije i bili saučesnici u helikopterskom popovskom desantu na Cetinju i saučesnici trovanja i ranjavanja Crnogoraca!? „Pa što ako pogine deset Crnogoraca“, izjavi u „gluvoj“ ali i slijepoj sobi aktuelni predśednik svih Srba u Crnoj Gori, kojega  ne smeta da osmorici protestanata protiv takve prijetnje masovnim zločinom  sljeduje 24 godine zatvora. Proces je još uvijek u toku!  Više od 8 mjeseci! Valja „otupiti“ oštricu“ crnogorskih suverenista! Elem, u prilog postojanja naoružanja govore snimci ovog desanta sa dobro naoružanim  civilima kriminalne prošlosti raznih „bratstava Crkve Srbije, a govori i Sky aplikacija koja potvrđuje da su popovi poručili dodatno naoružanje, u slučaju da rezultat izbora 2020. bude nepovoljan po „srpsku stvar“!

U Crnoj Gori ne postoji kriza vlasti! Postoji samo kriza Crne Gore, koju  izgleda samo rijetki prepoznaju, a opozicioni političari je samo konstatuju, u onoj mjeri koliko to može koristiti partijskim  interesima, ali ne i Crnoj Gori!



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.