Društvo

Martins Mejers za Meridian sport: Teško je osvojiti turnir u Rigi, treninzi na plus 40 i mržnja navijača Partizana ostali u sjećanju

(15 riječi)

Letonski centar Martins Mejers je jedina dva trofeja u karijeri osvojio u Crnoj Gori i Letoniji.

Sa VEF Rigom je osvojio prvenstvo Letonije 2017. godine, dok je u ekipi Budućnosti 2020. godine podigao trofej Kupa Crne Gore.

Upravo je Riga mjesto u kome se naša reprezentacija borila za Olimpijske igre.

Poslije poraza od Brazila i pobjede nad Kamerunom izgledalo je kao da sve ide ka duelu Crne Gore i Letonije u polufinalu ali je afrička selekcija u posljednjem kolu iznenadila Brazil i tako eliminisala našu reprezentaciju već u grupnoj fazi.

Letonska reprezentacija je kao petoplasirana završila nastup na nedavno završenom Mundobasketu, a kao domaćini kvalifikacionog turnira tražiće plasman na Olimpijske igre.

Prvo pitanje za Martinsa Mejersom koji je sa Letonijom nastupao na Evropskim prvenstvima 2011, 2013, 2015. i 2017. godine, bilo je vezano za kvalifikacioni turnir u Rigi.

“Naravno da želim da vidim Letoniju u finalu, ali će biti teško osvojiti ovaj turnir. Potrebno je da svi igrači daju 120 odsto svojih mogućnosti i da dobrom timskom igrom pristupimo preostalim mečevima. Za rivala u finalu nemam želju, neka to bude bilo koja ekipa koja igra dobru košarku”, započeo je razgovor za Meridian sport nekadašnji cantar Budućnosti, Martins Mejers.

U sezoni 2019/20. nosio je dres Budućnosti i bio odlična alternativa za Hasana Martina.

Za prosječno 10,6 minuta po meču, postizao je 5,6 poena i bilježio 2,6 skoka.

Letonskom centru je prijao boravak u Podgoricu, a u razgovoru sa njim prisjetio se perioda i saradnje sa trenerima Slobodanom Subotićem i Petrom Mijovićem.

“Podgorica i Budućnost su mi ostali u jako lijepom sjećanju. Podgoricu pamtim po lijepoj prirodi i parkovima, dobroj hrani, ljubaznim ljudima. Navijači su nam pružali fantastičnu podršku na košarkaškim utakmicama, osjećali smo veliku povezanost i ludo navijanje koje nam je davalo jak vjetar u leđa. Uživao sam u svakom minutu na parketu koji su mi treneri dozvolili”, rekao je Martins Mejers za Meridian sport.

 

Posebno teško Martinsu Mejersu padali su treninzi u toku ljetnjeg perioda u Podgorici.

“Ljeto u Podgorici je bilo nevjerovatno, posebno pamtim te “lude” treninge na plus 40 stepeni”.

Kada je u pitanju najteži protivnik za njega je to bio Partizan, a razlog su navijači.

“Najteži protivnik svakako je bio Partizana. Osjećala se velika mržnja navijača u Beogradu, a atmosfera je bila nevjerovatna. Takođe i Crvena zvezda je bila težak rival”, prisjeća se Martins Mejers utakmica u Beogradu.

U narednoj sezoni Budućnost čeka težak zadatak u borbi za titulu sa Crvenom zvezdom Meridainbet i Partizanom ali letonski centar vjeruje u bivši klub.

“Vjerujem da Budućnost može osvojiti titulu. Uz dobra pojačanja i taktičke zamisli trenera svakako da imaju šansu protiv srpskih kluba. Naprijed Plavi”, zaključio je Martins Mejers razgovor za Meridian sport.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.