Politika

Milatović nakon sastanka sa Mišelom: Političari da se uozbilje, reakcije Zagreba moramo ozbiljno shvatiti

(15 riječi)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju, te da reakcije zvaničnog Zagreba u vezi sa usvajanjem Rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu moramo ozbiljno da shvatimo.

Na pitanje da li nedavno usvojena Rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu može uticati na to da put Crne Gore ka Europskoj uniji bude usporen, Milatović je odgovorio da je svima jasno zbog čega je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel odložio svoju posjetu Crnoj Gori.

“Ona je trebalo da dođe kao kruna velikog napora Crne Gore koji je u prethodnih više godina Crna Gora uradila i koji je naša administracija uradila kako bismo dobili pozitivan IBAR. Mislim da se moramo u narednom odgovornije ponašati kad su u pitanju državni interesi Crne Gore. Par excellence državni interes u Crnoj Gori je punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i povratak na agendu: Crna Gora u EU do 2028. godine“, rekao je Milatović u odgovoru na pitanja novinara nakon sastanka sa Mišelom u Briselu.

Kako je dodao, i politički akteri moraju da se odgovornije ponašaju.

„Moramo da se uozbiljimo. Naši politički akteri moraju da se uozbilje i moraju da se odgovornije ponašaju. Ne smijemo da relativizujemo poruke koje stižu iz Brisela i istinski moramo da radimo na učlanjenju Crne Gore u EU. I to su vrlo jasne poruke, ukoliko to želimo, a ja u ime građane Crne Gore, smatram da je to ono što građani žele. Veća odgovornost, veća ozbiljnost u narednom periodu je nešto što se očekuje od Crne Gore“, naveo je Milatović.

Poručio je i da u narednom periodu akcent treba staviti na dobrosusjedske odnose i na vladavinu prava.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.