Društvo

BEZ AD HOK RJEŠENJA

Martinović: Neophodan transparentniji rad državne administracije u sektoru priređivanja Igara na sreću

(15 riječi)

 Grupacija priređivača igara na sreću formirana je 11. juna pri Odboru udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, sa ciljem poboljšanja stanja u Igrama na sreću kao privredne djelatnosti.

Jedan od glavnih razloga formiranja pomenute Grupacije bio je netransparentan odnos donosilaca odluka prema Igrama na sreću, posebno kada je riječ o donošenju ad hok Zakona bez organizovanja javnih rasprava.

“Dosadašnja promjena Zakona koja se dešava ad hok, krajem godine, za vrijeme praznika,  donose se promjene koje stupaju na snagu 1.januara (a to se desilo i 2022/2023) a to nije pravi put. Ono što je važno jeste da imate pravila igre koja moraju biti poznata unaprijed”, kazao je predsjednik Grupacije priređivača igara na sreću  Savo Martinović gostujući u jutarnjem programu TV7.

Savo Martinović, predsjednik Grupacije priređivača igara na sreću  najavljujući program rada Grupacije do 2027. Godine kazao je da fokus će biti na zalaganju za kreiranje strategije ove privredne djelatnosti, jer se, kako je podjestio često donose ad hok rešenja koja nisu u njenom interesu. Takođe je ukazao da je formirana radna grupa koja radi na pripremi nacrta novog zakona o igrama na sreću, te da se u nju mora uključiti predstavnik ove grupacije.  

Dosadašnja praksa u sektoru Priređivanja igara na sreću,  kada je riječ o odnosu države, ništa nije pokazala do ćutnju.

“Do kraja godine planirano je koncipiranje rada Grupacije priređivača igara na sreću koji će u velikoj mjeri sadržati komunikaciju sa državnim organima u smislu organizovanja sastanaka, a dalje aktivnosti će umnogome zavisiti od reakcije državnih organa”, istakao je Martinović navodeći da ako ne bude bilo moguće uspostaviti saradnju onda postoje one druge institucije koje će morati da “presuđuju koje u pravu a ko nije”.

 

Kao dokaz ćutanja državne administracije  TV7 navodi ne odgovaranje na brojne pozive koje je ova medijska kuća upućivala  relevantnim institucijama iz oblasti Igara na sreću u cilju javnog i transprentnog informisanja javnosti. Ne odgovaranje državne admnistracije neće uticati na istraživački tim TV7 na dalje bavljenje ovom privrednom djelatnošću na javan i transparentan način.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.