Politika

Poglavar Kiparske crkve sa Milatovićem: Kada Crnogorska crkva ostvari autokefalnost naši odnosi će se dalje razvijati

(15 riječi)

Kada Crnogorska crkva ostvari autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati, kazao je poglavar Kiparske pravoslavne crkve arhiepiskop Georgije predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.

„Crnogorska crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza koja postoji među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kada uz Božiju pomoć ostvare autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru“, rekao je Georgije, a objavio je orthodoxtimes.com.

Milatović je danas završio zvaničnu posjetu Kipru posjetom Svetoj Arhiepiskopiji kiparskoj.

On je, kako navodi orthodoxtimes.com, u pratnji supruge i pratnje obišao istorijski Saborni hram Svetog Jovana, gdje je poklonio ikone i upoznao se sa bogatom istorijom Crkve. Milatovića je potom srdačno dočekao arhiepiskop kiparski Georgije.

U svom obraćanju nakon njihovog susreta i razmjene poklona, arhiepiskop Georgije je istakao značaj posjete.

„Kao poglavar pravoslavne države, u kojoj je Crkva igrala i igra ključnu ulogu u očuvanju našeg nacionalnog i vjerskog identiteta, dolikuje da nas posjeti predsjednik Crne Gore“, rekao je on.

Njihov razgovor je Georgije opisao kao veoma zanimljiv.

„Imali smo veoma interesantnu diskusiju o pitanjima koja se tiču pravoslavlja uopšte, kao i o našim nacionalnim stvarima i nastojanjima Crne Gore da se pridruži EU. Bila je to veoma plodna diskusija“, dodao je on.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.