Politika

Povratak Crnogorske partije u Skupštinu opštine Mali Iđoš

(15 riječi)

Na lokalnim izborima u vojvođanskoj opštini Mali Iđoš Crnogorska partija je nastupila samostalno i ostvarila rezultat koji joj, nakon četiri godine, omogućava povratak u skupštinske klupe i mogućnost da kao autentični politički predstavnik crnogorske nacionalne zajednice zastupa njene interese u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz CP. 

"Odbornički mandat je osvojen u neravnopravnim izbornim uslovima i nepovoljnom društveno političkom ambijentu za građane Srbije koji pripadaju crnogorskom narodu.

Podsjećamo, Crnogorska partija je u Skupštini opštine Mali Iđoš u tri izborna ciklusa (2008-2020) imala odbornike i u tom periodu doprinijela donošenju važnih odluka za crnogorsku zajednicu. Među njima su i uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu na teritoriji opštine Mali Iđoš, očuvanje naziva ulica crnogorskih nacionalnih korifeja i antifašista u Lovćencu, formiranje i dobijanje poslovnog prostora za Crnogorski kulturni centar i saglasnosti za postavljanje bisti Petra II Petrovića Njegoša i kralja Nikole I Petrovića u Lovćencu", navode u saopštenju. 



1 Komentara

Fanito Postavljeno 03-06-2024 19:54:20

Srecno bilo Crnogorci!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.