Politika

Sukob dvije struje u DEMOKRATAMA oko postizbornih koalicija u Budvi: Jedni bi sa Jovanovićem drugi sa Mandićem

(15 riječi)

Nakon što se prije izbora u Budvi nekadašnji DF pocijepao na dvije frakcije, tim putem je prema nezvaničnim saznanjima portal Standard krenula i Demokratska Crna Gora, a sve zbog mogućih postizbornih koalicija i participiranja u vlasti, gdje dvije struje različito vide svoje partnere u mogućoj budućoj vlasti u tom gradu.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard u samom budvanskom odboru vlada sukob između nosioca liste na izborima u Budvi Đorđa Zenovića i Alekse Bečića i Borisa Bogdanovića, koji različito vide postizborne pregovore.

Bečić i Bogdanović drže stranu Dragane Kaženegre Stanišić koja je izabrana za potpredsjednicu Demokrata uoči izbora kako bi utvrdili njenu poziciju u toj partiji.

Jedna frakcija u toj partiji bi radije sarađivala sa koalicijom ”Za budućnost Budve” dok post izbornu saradnju vidi sa koalicijom okupljenom oko Nikole Jovanovića ”Budva naš grad”.

Izvor portala Standard iz Budve rekao je da je ovih dana funkcioner Demokrata Krsto Radović rado višen gost u prostorijama koalicije ”Za budućnost Budve” što je podgrijalo priču da u Demokratama preovladava struja koja više želi saradnju sa Mandićevim ogrankom bivšeg DF-a.

Iako Radović nije bio na listi Demokrata na tek održanim izborima, on uveliko lobira za post izbornu saradnju sa ovom koalicijom.

Ovakvo ponašanje budvanskog odbora Demokrata ide u prilog tezi da u toj partiji na postoji sad već ozbiljni sukob i da postoje dvije struje.

Najbolji pokazatelj toga je i glasanje oko seta IBAR zakona na Vladi prošlog četvrtka kada je sedam predstavnika Demokrata različito glasalo.

Ministarka Tamara Vujović, naravno, bila je na suprotnoj strani od premijera, kao i potpredjednik Aleksa Bečić, ministar odbrane Dragan Krapović i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović. Njihove partijske kolege ministar turizma, ekologije održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović i potpredsjednik Vlade Momo Koprivica, podržali su Spajićev stav i time direktno obezvrijedili rad njihove partijske koleginice ministarke Tamare Vujović.

Naznake za ovakav trend odnosa unutar te partije mogao se nazreti i u ranijim glasanjima i raspravama, ali su ipak uspijevali da zadrže jedinstvene stavove što je za posljedicu imalo i unisono glasanje, no ono što će i period pregovora oko formiranja vlasti u Budvi pokazati je da li će i oni krenuti stazama bivšeg DF-a, i tako se pocijepati na dvije partije.

I. Đoković - portal standard



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.