Politika

Nikolić: Ako Mandić planira da u dnevni red sjednice o IBAR uvrsti Rezoluciju o Jasenovcu, to radi po nalogu Vučića

(15 riječi)

Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore, saopštio je da ako Mandić planira da u dnevni red sjednice o IBAR uvrsti i Rezoluciju o Jasenovcu, to radi po nalogu Aleksandra Vučića.

-Uključivanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u dnevni red sjednice parlamenta posvećene setu zakona iz djelokruga Izvještaja o isunjenosti privremenih mjerila (IBAR) značilo bi poziv Evropskoj uniji (EU) da blokira Crnu Goru, poručio je - Nikolić.

On je u objavi na društvenoj mreži X kazao da sumnjaju u razloge koje je predsjednik parlamenta Andrija Mandić naveo prilikom odgađanja današnje sjednice Skupštine.

- Imamo razlog da vjerujemo da je Mandić obmanuo javnost i da ovo nijesu stvarni razlozi zbog kojih odlaže sjednicu Skupštine već drugi dan- rekao je Nikolić.

Kako je dodao, Mandić je zakazao novu sjednicu o zakonima koji se tiču IBAR-a za utorak, a u najavi se navodi da će dnevni red predložiti na samoj sjednici, prenosi MINA.

-Ako Mandić namjerava da u dnevni red sjednice o zakonima iz djelokruga IBAR-a uvrsti i Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, jasno je da to radi po nalogu (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića i da na taj način poziva EU da blokira Crnu Goru- naveo je Nikolić.

On je upozorio premijera Milojka Spajića da se, kako je naveo, ne igra sa najvećim javnim interesom.

Mandić je ranije kazao da je današnju sjednicu parlamenta otkazao zbog nepoštovanja dogovora sa sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

 



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.