Politika

TEŽAK INCIDENT U SO ULCINJ: Isključena struja i bačen suzavac u toku sjednice

(15 riječi)

Težak incident dogodio se večeras tokom zasjedanja Skupštine opštine Ulcinj, kada je za sada, nepoznata osoba isključila struju u zgradi Skupštine nakon čega je bačen i suzavac , saznaje nezvanično Portal Standard.

Za sada nema podataka da li je nekome od odbornika i zaposlenih ukazana medicinska pomoć. prema sazanju Standarda suzavac je bačen u sali gdje se održavalo zasjedanje, zbog čega su svi odbornici odmah napustili prostoriju.

Nije poznato da li će se večeras biti nastavljena sjednica, ali i uprkos incidentu, iz novoformirane većine, u kojoj su Forca, Demokratski savez, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, žele da sjednica bude nastavljena

Na dnevnom redu sjednice nalazile su se dvije tačke: Verifikacija mandata novoizabranih odbornika Skupštine Opštine i Prijedlog Odluke o izboru predsjednika Skupštine Opštine.

Nakon toga se predsjednik Skupštine je trebao da sazove sjednicu na kojoj je trebao biti izabran i predsjednik Opštine Ulcinj.

Međutim žučna rasprava, koja je trajala čitav dan, kulminirala je teškim incidentom .

Podsjećamo, nosilac izborne liste koalicije “Za novi početak” Omer Bajraktari i predsjednik Force Genci Nimanbegu potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Ulcinju u naredne četiri godine.

Prema tom sporazumu, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine Ulcinj će obavljati predstavnik koalicije “Za novi početak”, a potom predstavnik Force.

Kao što se vidi na slici koju Portal Standard objavljuje, zgrada Skupštine Opštine Ulcinj je u mraku, a ispred nje su policijska vozila i vozilo hitne pomoći.

Podsjetimo, dogovor o ‘restrukturiranju’ lokalne vlasti u Ulcinju postignut je ranije ovog mjeseca.

Iz dosadašnje većine tim dogovorom ‘otpadaju’ Građanski pokret URA i Albanska alternativa, a novi konstituenti biće Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka i Demokratski savez u Crnoj Gori.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.