Politika

Borančić: Vučiću apsolutno ne odgovara da Crna Gora bude dio Evropske unije, jer bi to u paramparčad razbilo njegovu suludu politiku

(15 riječi)

Borančić: Vučiću apsolutno ne odgovara da Crna Gora bude dio Evropske unije, jer bi to u paramparčad razbilo njegovu suludu politiku

„Očekivali bolje rezultata u Budvi svakako jesmo. Međutim, u specifičnim političkim okolnostima,kakve jesu bili u Budvi, gdje su se preplitali različiti krupni interesi politički, interesi krupnog kapitala,interesi različitih kriminalnih organizacija, ogroman novac i tako dalje. Da ne govorim o onome što je bila funkcionerska kampanja i zloupotreba određenih pozicija državne i lokalne moći i tome slično. Mislim da ovakav rezultat može biti na ponos svim partijama i da je ovo na neki način uvertira u ono što jeste naša priča.Dakle, možemo da ocijenimo iz ukupnog, rezultata čije dio i ova naša koalicija,kako smo i ranije najvili budući savjez, odnosno pokret progresivnih partija, da imamo jedan rast i čini mi se povratak, povratak tih građanskih glasova“, kazao je potpredsjednik liberalne partije Amar Borančić, gostujući na TV E.

Borančić se osvrnuo i na činjenicu da će nakon lokalnih izbora u Budvi, PES imati samo dva odbornika, uprkos tome što je u pitanju najjača partija na državnom nivou.

„Vi možete uoči samih izbora da povećate plate građanima tako što ćete podići milijardo eura kredita u ime svih nas, koji ćemo mi da vraćamo, da imamo sopstveni novac i imamo iluziju toga da zapravo imamo više novca a zapravo imamo samo više nagomilanih dugova. Čini mi se da su građani Budve na ovaj način poslali poruku da Crna Gora polako, ali sigurno shvata kakva je ta populistička politika Pokreta Evropa Sad. Mislim da je to prvi ključni odgovor, naravno, ima ih još nekoliko, ali mislim da je to odgovor, jer obećavali su brda i doline, obećavali su povećanje minimalne zarade na hiljadu eura, odnosno, prosječne zarade na hiljadu eura, minimalne na sedamstotina, penzije i tako dalje. Znamo kako je nepravedno urađena ta reforma prema penzionerima koji su radili 40 godina. Nakon godinu dana, čini mi se da je sasvim dovoljan protok vremena, da su građani jasno vidjeli da je to prazna politika, da je to demagogija i da tu nema nikakve sadržine. I da smo neđe dobili odgovor građana Budve u ovom konkretnom slučaju, a ja mislim da će se takav trend nastaviti“, naveo je Borančić u emisiji Na kraju dana.

Naposlijetku, potpredsjednik liberalne partije oglasio se i povodom IBAR-a, tvrdeći da ga Crna Gora neće dobiti ukoliko vlasti nastave da se dodvoravaju Vučiću.

„Vučić je nedavno kazao u nekom intervju da nijedna država Zapadnog Balkana neće postati članica EU prije Ukrajine. Možete zamisliti Ukrajine u kojoj se trenutno vodi rat. Dakle, nakon agresije Rusije na Ukrajinu, to je zemlja koja je u ratnom stanju. Tako da možete zamisliti kakva je to pesimistička poruka Vučića.Vučiću apsolutno ne odgovara da Crna Gora bude dio Evropske unije, jer bi to u paramparčad razbilo njegovu suludu politiku kojom on truje prije svega narod u Srbiji, a zatim pokušava to da radi sa srpskim narodom u Crnoj Gori, predstavljujući ga kao nekakvu dijasporu Srbije sa nekom suludom tezom, a naravno i kompletan region“, zaključio je Borančić.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.