Politika

PREDSJEDNIK SVIH SRBA NE VIDI GRANICE: Vučić tješio Kneževića i obećao da će riješiti postizborni rebus u Budvi

(15 riječi)

Da Srbija ne popušta svoj stisak kada je Crna Gora u pitanju pokazuje i sinoćnje gostovanje predsjednika Srbije u jednoj TV emisiji u kojoj je kao gost bio i predsjednik DNP-a Milan Knežević. Osim već opšte poznate teme o Rezoluciji o Srebrenici dotakli su se svježe završenih izbora u Budvi i sukoba dvije frakcije bivšeg DF-a.

Iako je prošao tek jedan dan od izbora u Budvi rukovodstvo Srbije očigledno ne gubi vrijeme da se direktno umješa u post izborni proces pa je tako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da je pratio izjave aktera uzbornog procesa u Budvi, te da mu je upalo u oči to što su svi istakli da bez njih ne može da se formira vlast.

Knežević je odmah istakao da je većina u Budvi pripala dvijema srpskim listama, te da je biračko tijelo poslalo poruku o tome kako gleda na izdaju.

On je, između ostalog, napomenuo da “mi ne bismo bili Srbi da nijesmo posvađani”, aludirajući na razdor između dvije vodeće liste u Budvi.

“Riješićemo to, riješićemo”, odgovorio mu je Vučić.

Direktna poruka predsjednika druge države da ne može biti direktnija kojom se po ko zna koji put umiješao u izborni proces u Crnoj Gori, iako data sinoć makar na društvenim mrežama nije izazvala nikakvu reakciju predstavnika vlasti u Crnoj Gori.

Izostanak reakcije je najbolja slika i prilika odnosa crnogorske vlasti prema Vučiću koji ma šta da izjavi protiv Crne Gore ili se kao sada direktno umiješa u izborni proces reakcije ili neće biti uopšte ili če ona biti uvijena u oblande kako se Vučič ne bi dodatno ražestio.

Sa ovakvom odnosom možda je najbolje i ne organizovati izbore već pustiti da predstavnici druge države uređuje kako hoće stanje u Crnoj Gori, tako što bi kako je na društvenim mrežama napisao predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan ” Vučiću pošaljemo datume izbora, on nam pošalje rezultate, postizborne koalicije i lijepo nam sve reši”.

Podsjećamo, zavađene frakcije bivšeg DF-a su osvojile najviše glasova na izborima u Budvi, koji su i prije početka predizborne kampanje sipali uvrede na račun jedni drugih. Sukob na relaciji Andrija Mandić – Milo Božovič je doživio kulminaciju, ali ako je vjerovati riječima predsjednika Srbije biće kako im on naredi, pa će zarad fotelja i ostanka na vlati po svaku cijenu zaboravii na sve uvrede i ostati da vladaju u tihoj mržnji jednih prema drugima zarad ”srpskog sveta”.

Izvor (naslovna fotografija): Aleksandar Vučić
standard.co.me


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.