Politika

„Progon u ASK-u se nastavlja i iz pritvora“

(15 riječi)

Sindikalna organizacija Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) uputila je snažnu poruka svim kolegama u Agenciji, da se ujedine i da iskažu profesionalizam, stručnost i integritet i da time pošalju jasnu poruku javnosti da ASK ima dovoljno kadrovskih kapaciteta da konačno napravi odlučne korake i ostvari nivo rezultata koji se od nje očekuju.

„Sa druge strane, upućen je apel menadžmentu da se vrate u zakonito ponašanje, da pomoćnica direktorice Paović, organizuje rad na zakonit način kako bi počeli sa transparentnim radom, da se objave svi putni nalozi, kao i sa odgovornom upotrebom javnih resursa i za početak parkiraju službena vozila nakon radnog vremena“, saopšteno je iz Sindikalne organizacije ASK-a.

Pozivaju sekretarku službe Nadu Stanišić da vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti.

„Da ukinu sve suspenzije koje su date po nalogu Perović, jer se postupcima koji se vode potiv nje jasno pokazalo da su okolnosti promijenjene i da nema potrebe da se po njenim diskriminatorskim nalozima i dalje postupa“, navode u saopštenju.

Takođe, da konačno prestanu da se ponašaju, kako navode, diskriminatorski i pod pritiskom i da počnu da izvršavaju svoje obaveze prema svim zaposlenima jednako.

„Da svi zajedno pružimo svu podršku i dostavimo potrebnu dokumentaciju SPO jer je to jedini način da se sa ASK otkloni sumnja i loša reputacija kroz rad i rezultate rada nadležnih institucija“, dodaju u saopštenju.

Pozivaju i da se ne potpisuju novi ugovori o angažovanju lica jer, kako navode, nemaju nadležnost za to, već da se okrenu redovnom radu i ispunjavanju svakodnevnih obaveza u obimu koji je moguć u novonastalim okolnostima.

„Svjedoci smo da se i pored apela koje smo uputili, progon nastavlja iz kućnog pritvora. Potpisani su ugovori o djelu sa licima koja ne doprinose radu i rezultatima Agencije, potpisani su dokumenti koji omogućavaju dalji progon članica sindikata i suspenzije čak ukupno 10 zaposlenih, od čega osam žena, a sumnjamo i druga dokumenta u cilju odbrane direktorice u postupcima koji dolaze“, ocijenili su iz Sindikalne organizacije ASK-a, te tvrde da Perović, koja po sili zakona, treba da bude suspendovana i dalje daje ovlašćenja da se suspenduju zaposleni koji ništa nijesu uradili.
0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.