Politika

Marković: Danas jasno da u Rezoluciji nema ni riječi o Srbiji, srpski narod da shvati da je prevaren

(15 riječi)

„Ponovo se Vučić i njegova mračna ideologija kriju iza srpskog naroda. Važnije mu je da svoj narod proglasi genocidnim nego da on i neki pojedinci odgovaraju za tu i takvu politiku. Takav je ovaj veliki patriota, odnosno diktator Vučić koji se krije iza sopstvenog naroda pripisivajući mu da je genocidan“, ocijenila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

„Ovom prilikom ću citirati jednog Srbina istoričara Milana S. Protića, koji kaže: „Vučić je taj koji predstavlja Srbe kao genocidan narod. Srbija je upregla sve svoje napore da se bori protiv Rezolucije o Srebrenici. Argument vlasti je da ova rezolucija predstavlja srpski narod kao genocidan“. Protić ističe: ,,Da je vlast u Srbiji, odnosno predsjednik Aleksandar Vučić taj koji srpski narod predstavlja kao da je genocidan i individualnu krivicu prebacuje na ceo narod“. Drago mi je što on potvrđuje moje mišljenje koje je istovjetno i time pokazuje da zbog odbrane i krivice jednog čovjeka Ratka Mladića on jeste spreman da svu tu pojedinačnu krivicu prebaci na svoj sopstveni, srpski narod“, navodi Marković.

Prema njenim riječima, danas vidimo da u toj rezoluciju nema niti jedne riječi gdje se krivica o genocidu u Srebrnici prebacuje na srpski narod, „to govori koliko je Vučić spreman da raznim manipulacijama i neistinama sačuva sebe i druge pojedince koji su učinili takav zločin genocida i dalje šiteći tu politiku i tu nomenklaturu vlasti.“

„Rekla sam da će ta i takva politika kao bumerang da se vrati diktatoru Vučiću i njegovim uslužnicima kao što su Dodik, Vulin, Vučević, Mandić, Knežević i drugi, koji se svojim zlim naumima uvijek kriju iza srpskog naroda. Kad god ih čovjek argumentovano prozove zbog nekih teških izjava oni potežu „kviska“ i zaklanjaju se iza ugroženosti srpskog naroda, a u ovom slučaju guraju taj narod da je genocidan, iako niko nije to čuo niti pročitao u ovoj Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Nadam se da je srpski narod postao svjestan ovih manipulanata i da će shvatiti da ih ovi ljudi ne štite već koriste njih, a samo čuvaju sebe i svoju nakaradnu politiku. Ali oni već polako postaju svjesni štetnosti takve politike i počinju im okretati leđa“, zaključuje Marković.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.