Politika

PICULA: Vidjećemo može li Vlada da se nosi s unutrašnjim razlikama

(15 riječi)

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

“Ako se napravi sve što se obećalo, nema razloga da se ne dobije IBAR”, kazao je Picula u emisiji “Fokus”, na TVCG.

Picula je kazao da trenutno postoji okvir u kojem se sada može dogoditi puno toga pozitivnog za Crno Goru, ali kako dodaje, najveću odgovornost snose vlasti u Crnoj Gori, odnosno vlada i Parlament.

“Ukoliko se zaista napravi ono što se i obećalo i što je potrebno, tada nema ni jednog razloga da se tokom juna Crnoj Gori i ne da taj jedan pozitivan signal, odnosno IBAR, govorimo o privremenim mjerilima u području vladavine prava. I odmah da napomenem, to nije kraj procesa. Postoji samo jedan istorijski datum, a to je datum ulaska neke zemlje kandidatkinje u EU”, zaključio je Picula.

Izvor: rtcg


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.