Ekonomija

Vještačka inteligencija u fokusu

U prodaju kreće nova linija inovativnih kućnih aparata kompanije Samsung

(15 riječi)

Novi uređaji, koji slijede filozofiju neophodnog, inovativnog i skladnog, ističu se svojom funkcionalnošću, estetikom i velikim prioritetom na uštedi električne energije

Kompanija Samsung Electronics je danas premijerno na našem tržištu prikazala nove uređaje iz kategorije bijele tehnike, koji su već sada dostupni za kupovinu, ali i diskretno najavila nove TV prijemnike i pametne zvučnike, koje na tržištu očekujemo polovinom maja. Ovo je bila prilika da kompanija koja je pionir u tehnološkim dostigunućima, podsjeti na praktičnu primjenu vještačke inteligencije, koja nije samo tema o kojoj se priča posljednjih godina, već realnost koja nalazi sve veću primjenu u svakodnevnom životu.

Šta je novo u Samsung pametnom domu?

Frižideri za 2024: Više mjesta, duža svježina, pametno čuvanje hrane

Frižider sa zamrzivačem RB6000 Wide BMF donosi inovativan dizajn i mnogo više prostora za čuvanje hrane. AI Energy Mode u sklopu SmartThings aplikacije štedi do 15% energije i osim što duže čuva svježinu hrane, obezbjeđuje i uštedu na računu za električnu energiju. Zahvaljujući pametnim funkcijama, efikasan je i prilikom odmrzavanja, jer reguliše temperaturu na osnovu prethodnih obrazaca upotrebe i uslova okoline. Napravljen je od najnovijih materijala, sa savršenom izolacijom, uprkos tankim zidovima, uz pomoć tehnologije SpaceMax™.

RF9000T "French Door" frižider ističe se kao idealno rješenje za velike porodice koje zahtijevaju efikasno hlađenje veće količine namirnica. Ovaj fascinantan uređaj krije i Beverage Center™ za pripremu napitaka uz čiju pomoć je moguće pripremiti osvježavajuće napitke ili aromatizovanu vodu. Uz SmartThings Energy funkcije, održava hranu dugo svježom i tako čuva njen prirodni ukus i miris. Trostruko hlađenje dovodi hladan vazduh do tri odjeljka u frižideru i zamrzivaču. Održava optimalnu temperaturu i vlažnost u svakom od odjeljaka i osigurava da hrana ne povuče neke druge mirise.

Veš mašine sa vještačkom inteligencijom

Vještačka inteligencija našla je svoju primjenu u jednom od najmrskijih kućnih poslova – pranju veša. Najnovije mašine za pranje veša koje dolaze iz laboratorija kompanije Samsung opraće više vešta uz uštedu struje do A-40%. AI tehnologija ovdje će doprinijeti unapređenju performansi pranja, za kraće vrijeme, uz uštedu vode i energije.

Modeli poput WM8400 i WM7400 olakšavaju i najzahtjevnije kućne poslove, uz kapacitet pranja do 11 kilograma veša. Jedino što AI ne može da riješi umjesto vas je – kako opeglati sav oprani veš?

Uz Ecobubble tehnologiju, ove veš mašine temeljno će oprati odjeću u hladnoj vodi, dok će vještačka inteligencija izračunati koliko je praška dovoljno, uzimajući u obzir zaprljanost odeće.

Vođeno vještačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer vaša mašina „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vrijeme prikazuje potrebne informacije. Aplikacija SmartThings takođe pruža savjete za programiranje, kreira planove i rješava probleme. SpaceMax™ omogućava veći prostor unutar mašine, tako da možete da operete više odjeće, uključujući veliku ćebad i posteljinu.

Odbrojavanje do početka prodaje novih TV i Soundbar uređaja

Prema dosadašnjem iskustvu, kompanija Samsung rezerviše kraj aprila za predstavljanje novih TV i Soundbar uređaja; I u ovoj kategoriji se, osim izuzetnog kvaliteta slike i zvuka, očekuje veliki fokus na vještačku inteligenciju s jedne, ali i sigurnost s druge strane, za što je kompanija Samsung već dobila i priznanje CC za Knox Security.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.