Politika

Kalezić: Vanredni izbori do kraja godine, Milatović proizvod ruskih službi

(15 riječi)

“U Briselu i Vašingtonu vlada velika zabrinutost za Crnu Goru”

Kalezić: Vanredni izbori do kraja godine, Milatović proizvod ruskih službi

Vanredni parlamentarni izbori desiće se do kraja godine, a premijer Milojko Spajić će se truditi da odlaže rekonstrukciju Vlade koliko duže može, ocjenjuje trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori analitičar i politikolog Danilo Kalezić.

Kalezić je u emisiji “Klub A plus” kazao da Spajić treba da napravi rekonstruisanu Vladu od onih struktura koje su Crnu Goru uvele u NATO.

“Spajić se kiti tuđim perjem”, smatra Kalezić.

Prema Kalezićevim riječima, u Briselu i Vašingtonu vlada velika zabrinutost za Crnu Goru.

“Zato se sa diplomatskom kampanjom pokušava obezbjediti stabilnost u Evropskoj uniji kako bi se Crna Gora zaštitila od uticaja i prijetnji. Kao što možete da vidite, pohvale od evropskih parlamentaraca idu personalizovano samo na račun Spajića”, smatra Kalezić.

Komentarišući odnose u parlamentarnoj većini, Kalezić kaže da se Crna Gora nalazi u specifičnom političkom momentu, a da je evidentno da su Demokrate poprilično oslabile.

“Rekonstrukcija se polako odlaže. Ideali 30. avgusta doveli su do toga da je na djelu opšte rasulo u crnogorskim institucijama. Izbori u Šavniku oslikavaju sve. Na Vladi se mimo zakona smjenjuju i imenuju direktori Uprave policije, a na dnevnom nivou imamo intervencije sudske grane vlasti”, kazao je Kalezić.

Komentarišući predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i njegovo političko djelovanje, Kalezić je ocijenio da je Milatović proizvod obavještajnih struktura Srbije i Rusije.

“Ne treba mi dokaz za to, dovoljno je da pratim njegovo političko djelovanje. Ruske i srpske službe su premrežile Crnu Goru, a uticaj Zapada se predimenzionira”, zaključio je on.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.