Ekonomija

Samsung predstavlja najnovije kućne aparate sa unaprijeđenom konektivnošću i AI mogućnostima

(15 riječi)

Na tri događaja u Seulu, Parizu i Njujorku u roku od 24 sata će biti prikazani novi kuhinjski i kućni aparati za svako posebno tržište

Samsung Electronics predstavio je svoju najnoviju liniju kućnih aparata na globalnom događaju pod nazivom „BESPOKE AI“[1], koji se održava na tri lokacije – u Seulu, Parizu i Njujorku. Samsung dijeli svoju viziju toga kako konektivnost među prikazanim proizvodima može da unaprijedi ukupno iskustvo u domu i kako vještačka inteligencija (AI) poboljšava performanse aparata.

Džong Hi Han, potpredsjednik, generalni direktor i direktor za uređaje u kompaniji Samsung Electronics, otvorio je uvodni događaj za medije u Seulu opisom kako Samsung kućni aparati ne samo da dobro obavljaju uobičajene zadatke, već primjenom AI mogu i više nego što je ranije moglo da se zamisli. Uz ekrane na frižideru, indukcionoj ploči i mašini za veš, Bespoke aparati postaju platforma za zabavu, kao i jednostavan kontrolni centar za druge povezane Samsung aparate preko aplikacije SmartThings.

„Od uvođenja BESPOKE linije 2019. godine, Samsung Electronics prikazuje kako aparati mogu da se prilagode da bi se najbolje uklopili u dom i način života svakog korisnika“, rekao je Han. „Pet godina kasnije dijlimo viziju vještačke inteligencije u aparatima kroz proizvode koji proširuju Bespoke liniju zahvaljujući unaprijeđenoj konektivnosti i AI mogućnostima koje će korisničko iskustvo podići na još viši nivo.“

 

 

Sinhronizovani Bespoke AI aparati za stvaranje novog iskustva u različitim prostorima

 

Uz ugrađeni Wi-Fi, unutrašnje kamere, AI čipove i kompatibilnost s aplikacijom SmartThings, najnoviji Samsung Bespoke AI uređaji dolaze s poboljšanim opcijama i povezivanjem kako bi postavili temelje za istinski pametni dom. Takođe, novi AI Home, povezani 7-inčni LCD ekran koji je dodat u više proizvoda, pruža intuitivan, jednostavan pristup i kontrolu nad cijelim povezanim ekosistemom.

S obzirom da ljudi većinu vremena imaju mobilne telefone kod sebe, Mobile Smart Connect je nova funkcija koja daje obavještenje na telefonu kada je blizu registrovanih aparata. Ovo iskačuće obavještenje podrazumijeva meni za brzu kontrolu vršenja ključnih funkcija aparata direktno sa telefona, tako da korisnici više ne moraju da traže daljinski upravljač po kući[2]. Ovim se čak eliminiše nekoliko koraka i klikova[3] koji su bili potrebni da se istim funkcijama pristupi preko aplikacije SmartThings.

Samsung na BESPOKE AI događaju takođe predstavlja novu funkciju Calm Onboarding, koja korisnicima olakšava se da pridruže Samsung povezanom načinu života. Zahvaljujući njoj, korisnici ne moraju da gube vrijeme na registraciju proizvoda jer ona direktno registruje kupljene proizvode na aplikaciji SmartThings na osnovu istog Samsung naloga na sajtu Samsung.com.

Za sigurnost korisnika pri ulasku u eru hiperpovezanih kućnih aparata na osnovu tehnološkog napretka, tu je i Samsung sveobuhvatna bezbjednosna platforma Knox Matrix koja štiti sve korisničke podatke smještene na povezanim aparatima.

 

 

AI proširuje spektar funkcija na Samsung kućne aparate

 

Najznačajnija razlika između ova tri događaja, osim lokacije, jeste linija proizvoda koja će biti predstavljena na konferencijama za medije jer se svaki odnosi na one uređaje koji će biti uvedeni na datom tržištu.

S obzirom da je energetska ušteda važan kriterijum na evropskom tržištu, na „BESPOKE AI[4]“ događaju u Parizu je predstavljena nova energetski efikasna linija mašina za veš. Ova linija obuhvata različite modele od A-10% preko A-20% do A-40% modela za dodatnu uštedu energije. Model A-40% za dodatnu uštedu energije je opremljen Bubble Shot tehnologijom, koja štedi energiju pumpanjem vode unutar bubnja i njenim raspršivanjem na vrhu.

 

 

Napredak ka budućnosti održivih aparata.

 

Samsung je posvećen ne samo pružanju boljeg iskustva doma, već i stvaranju proizvoda koji mogu da pomognu u izgradnji bolje budućnosti za okruženje i društvo u cjelini. Događaj je bio posebno značajan i u kontekstu jer nije samo predstavio nove linije proizvoda i funkcije koje Samsung lansira, već je globalno objavio kako svi uređaji povezani putem Wi-Fi-ja, uključujući one koje korisnici već posjeduju, mogu da se mijenjaju.

Samsung nastavlja da unapređuje uređaje povezane putem Wi-Fi-ja na tržištu i u domovima korisnika putem softverskih ažuriranja i razvoja platforme Smart Things. Korisnici mogu uživati u novim funkcijama čak i sa starim modelima, kao i u energetski efikasnijim funkcijama sa proizvodima koji su već kupljeni. Smart Forward[5], koji je prvi put najavljen na događaju usluga je koja obezbjeđuje najnovije funkcije, sigurnosne zakrpe i nadogradnje putem redovnih softverskih ažuriranja. Korisnici će moći da provjere informacije o dostupnim ažuriranjima i primaju obavještenja putem SmartThings[6] aplikacije. Ovo obezbjeđuje korisnicima sigurnost i takođe doprinosi smanjenju učestalosti zamjene uređaja.

Uz funkciju SmartThings Energy je lako pratiti i kontrolisati količinu utrošene energije na povezanim Samsung uređajima.

Bezbjednost proizvoda je takođe važan prioritet za Samsung, koji teži da osvoji i proširi sertifikate koji potvrđuju pouzdanost njegovih proizvoda u svim kategorijama, uključujući sertifikat za smanjeni rizik od požara (RFR) za nove proizvode[7], što predstavlja potvrdu da su Bespoke aparati osmišljeni da uspješno spriječe takve incidente.

Na kraju događaja, Samsung je takođe otkrio da sarađuje sa Diznijem i Piksarom u filmu "Inside Out 2" (koji dolazi u bioskope 14. juna[8]), kako bi predstavio funkcije novog Bespoke AI Laundry Combo™. Prikazan je novi ko-brendirani trejler koji je sadržao isječke iz Inside Out 2 i prikazao kako, sa novom veš mašinom, možete ukloniti stresne emocije tokom pranja sa AI Bubble™.[1] Funkcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji dostupne su na odabranim uređajima

[2] Dostupno za Jet Bot Combo™ AI

[3] Korisnici mogu da podese “Prikaži na zaključanom ekranu” ili da provjere kroz brzi panel na Samsung Galaxy telefonima

[4] Funkcije bazirane na vještačkoj inteligenciji dostupne su na određenim uređajima

[5] Period ažuriranja i primjene funkcija može da se razlikuje u zavisnosti od regiona i modela

[6] Aplikacija SmartThings dostupna je na Android i IOS uređajima. Potrebna je Wi-fi veza i prijava na Samsung nalog.

[7] Dostupno samo na Bespoke AI Laundry Combo™.

[8] U Sjedninjenim Američkim Državama. Datum varira u zavisnosti od zemljePovezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.