Društvo

DANILOVIĆ i dalje direktor bez državnog ispita: PAO na prvom dijelu stručnog testa?

(15 riječi)

Direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO) Goran Danilović nije položio stručni ispit za rad u državnim organima - nezvanično saznaje Standard. Vlada Dritana Abazovića je 15. juna 2023. godine imenovala Danilovića za direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđivenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOVKO).

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard Danilović je trebalo da polaže prvo pismeni dio, koji čak podrazumijeva ponuđene odgovore, kasnije usmeni dio ispita, do kojeg nije ni stigao.

On je od oktobra 2021. godine bio vršilac dužnosti direktora ove agencije, koja je nadležna za proces evaluacije i sertifikacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa u Crnoj Gori.

Danilović nema položen stručni ispit za rad u državnim organima, na šta ga obavezuje Zakon o državnim službenicima i namještenicima.

Položen stručni ispit neophodan je za rad u državnim organima, premda radni odnos može zasnovati i bez ispita, pod uslovom da isti položi u roku od jedne godine od dana zasnivanja radnog odnosa. Od imenovanja Gorana Danilovića ne mjesto direktora Agencije za kontrolu i obezbeđenje kvaliteta visokog obrazovanja prošlo je 9 mjeseci, a on iako je bio u zakonskoj obavezi, nije, od prvobitnog imenovanja oktobra 2021. do danas, položio stručni ispit.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva javne uprave, na spisku kandidata kojima je odobreno polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima našlo se ime aktuelnog direktora AKOVKO-a.

Danilović za portal Standard nije htio da prekomentarše da li je 19. marta polagao i da li je položio državni ispit.

“Ne želim da komentarišem. Sve možete provjeriti u Ministarstvu javne uprave.”, kazao je Danilović.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.