Ekonomija

Ažurirani One UI 6: 7 savjeta za maksimalno korišćenje AI kamere na vašem Galaxy uređaju

(15 riječi)

Samsung mijenja svijet kamere na pametnom telefonu još od uvođenja prvog Galaxy S uređaja 2010. godine. Neprestano podižu ljestvicu, što potvrđuje uvođenje prvog senzora za 200 MP kameru na svijetu i prvih podešavanja za noćni režim rada pri slabom osvjetljenju i moćnog zumiranja prostora na telefonu. Takođe su uveli revolucionarne AI funkcije u kategoriju pametnih telefona – uz pametnu i intuitivnu tehnologiju na Galaxy uređajima, korisnici lako mogu da prave izuzetne fotografije i uređuju ih na profesionalnom nivou.

Bilo da ste ozbiljan fotograf koji voli pametni telefon sa funkcijama kamere profesionalnog kvaliteta ili jednostavno želite da pravite fotografije i video snimke na što lakši način, Samsung ažurirani One UI 6 donosi još savršenije iskustvo korišćenja vaše Galaxy kamere1 .

Pametne funkcije čine svakodnevni život jednostavnijim

Ažurirani One UI 6 donosi unaprijeđenu AI tehnologiju na Galaxy kameri za minimalan broj koraka potrebnih za operacije koje najviše koristite, uz garantovan kvalitet svakog snimka.

1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X2: Uređujte fotografije i video snimke bez odlaganja na optimalan način:

  • Sky Guide vam omogućava da produbite znanje o astronomiji – slikajte zvjezdano nebo, a ova funkcija će upotrijebiti AI da analizira sliku i pokaže vam koja sazvježđa, zvijezde, galaksije, magline i klastere ste slikali.
  • Clean Lens garantuje da vaš snimak izgleda tačno onako kako ste željeli tako što uklanja mrlje od otisaka prstiju na sočivu kamere
  • Slow-mo vam pomaže da napravite usporene snimke normalnog video materijala tako što generiše dodatne kadrove
  • Long Exposure podiže kratke video snimke (do 60 sekundi) na viši nivo time što analizira scene i primjenjuje efekat duge ekspozicije, kao što je pretvaranje snimka gustog saobraćaja na putu u prelijepe trake svjetlosti.
  • Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primjenjuje AI analizu na video snimke i izdvaja najbolje fotografije i isječke kao sadržaj koji odmah može da se dijeli. U aplikaciji Enhance-X možete da primijenite funkciju Single Take na slike u pokretu i video materijale koje ste već snimili kako biste najbolje iskoristili trenutak čak i kad prođe.\

2. AI isjecanje slike: Sada, kada isječete neki predmet sa slike, možete odmah da ga sačuvate kao stiker koji onda može da se doda na druge fotografije i video snimke kad to poželite. Kad dodirnete i držite taj predmet, iskočiće meni koji vam nudi opciju kopiranja ili dijeljenja isječka ili čuvanja kao stikera ili slike. Ako želite da sačuvate stiker, možete jednostavno da ga povučete naviše i dodate ga drugom sadržaju kad ste u Editoru na telefonu ili društvenim mrežama.

3. Skeniranje dokumenata: Slikanje i čuvanje dokumenata je sada lakše nego ikada uz novu mogućnost da skenirate sadržaj, čak i kad je vaš Scene Optimizer isključen. AI tehnologija na vašem telefonu će registrovati kada slikate dokument i automatski otvoriti Auto Scan ekran za uređivanje, gdje možete da ga rotirate, poravnavate i sačuvate – bez dodatnih koraka. Ova funkcija čak može automatski da prepozna prste na okviru i da ih ukloni. A kao dodatni profesionalni element, možete da koristite Enhance-X da uklonite spajalice kako bi slika prikazivala samo željeni skenirani dokument.

Nova podešavanja vam omogućavaju da personalizujete način na koji pravite fotografije

Uz One UI 6 možete da uživate u čitavom spektru opcija koje vam omogućavaju da prilagodite podešavanja na kameri tako da odgovaraju vašim sklonostima radi maksimalne udobnosti korišćenja.

4. Brzo podešavanje visoke rezolucije: kada pravite fotografije u foto ili profesionalnom režimu rada, sada je tu taster za rezoluciju u meniju za brza podešavanja na vrhu ekrana. Jednim dodirom kameru možete odmah da prebacite na slikanje u visokoj rezoluciji i pravite 200 MP3 fotografije.

5. Prilagođeni vidžeti kamere. Kada se iznenada pojavi savršen trenutak, One UI 6 vodi računa da ne propustite dragocjeno vrijeme u biranju odgovarajućih podešavanja za ono što želite da slikate. Sada možete da sačuvate odabrane režime snimanja kao vidžete za kameru na osnovnom ekranu, tako da jednim dodirom tastera napravite nevjerovatan portret ili jasan noćni selfi u pokretu.


Jednostavno pravljenje fenomenalih fotografija

One UI 6 dolazi sa unaprijeđenim funkcijama koje pravljenje, gledanje i organizovanje slika, uz sve vrste brzog uređivanja, čine lakšim nego ikada prije.  

6. Intuitivni izgled Photo Editora: One UI 6 donosi novi i unaprijeđeni meni sa alatima na Galaxy kameri, tako da je lako pronaći i izabrati funkcije za uređivanje koje najviše koristite. Pored toga, možete da ispravljate vertikalna i horizontalna poravnanja fotografije na jednom jednostavnom ekranu, zahvaljujući integrisanju funkcija ispravljanja i perspektive u odjeljku za izmjene u meniju za uređivanje.

7. Novi tasteri za poništavanje i vraćanje: Uz nove tastere sa strelicom za poništavanje i vraćanje možete lako da mijenjate veličinu fotografija, ugao i boje bez brige oko toga da li ćete napraviti trajne promjene koje vam se ne sviđaju.

One UI 6 će biti dostupan u narednim danima.4 Pratite nas da biste saznali više o One UI 6 i kako svoje mobilno iskustvo možete da učinite tačno onakvim kakvo treba da bude – jedinstveno vaše. 0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.