Ekonomija

U posjeti kompaniji Put Gross: Poslovanjem doprinose društvenoj zajednici

(15 riječi)

Laureata godišnje Nagrade Privredne komore Crne Gore za društvenu odgovornost, kompaniju Put Gross iz Bijelog Polja i njenog vlasnika Hasana Ramovića, posjetila je  delegacija krovne poslovne asocijacije, u kojoj su bili potpredsjednici Nikola Vujović i Dragan Kujović, te sekretarka Odbora udruženja trgovine Milica Lazarević.

Riječ je o privrednom društvu koje postiže zavidne rezultate u trgovini, proizvodnji, te ugostiteljstvu, a, između ostalog, prepoznato je po brojnim humanitarnim aktivnostima i donacijama, podršci razvoju sporta, stipendiranju studenata, rješavanju stambenih i zdravstvenih pitanja sugrađana i šire.

Kompanija koja uspješno traje duže od 30 godina i zapošljava više od 150 radnika, svoj poslovni put usmjerava ka razvoju zajednice, lokalnih brendova, proizvodnji i plasiranju domaćih proizvoda na tržište. U portfoliju kompanije Put Gross su veleprodaja i maloprodajni objekti, mljekara „Milka“, kao i pekara „Bjelasica“ čije su pogone obišli predstavnici Komore.

Potpredsjednik Nikola Vujović zahvalio je na gostoprimstvu i čestitao kompaniji Put Gross na nagradi koja ne afirmiše samo uspješno poslovanje privrednih društava, već ističe i njihov odnos prema lokalnoj zajednici i društvu u cjelini.

- Smatram da je to adekvatan odnos prema državi i želimo da imamo još više ovakvih firmi koje pomažu sportu, kulturi i ljudima u potrebi - rekao je Vujović.

Hasan Ramović je istakao važnost priznanja koje dolazi od najstarije asocijacije crnogorskih privrednika.

- Sve što radim gledam da ima pozitivnu refleksiju na društvenu zajednicu. Tokom svog trajanja dobili smo brojna priznanja, ali Nagradu Privredne komore Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje najviše uvažavamo, uz Iskru koju smo dobili za filantropiju - kazao je Hasan Ramović.

Prema njegovim riječima, sve zaposlene radnike doživljava kao širu porodicu i značajna sredstva opredjeljuje za stipendije njihovoj djeci.

- U ovoj firmi nikada nisam rekao: „Moje“. Uvijek govorim: „Naše“. Ako uspijete ubijediti zaposlenog da osjeća firmu i njegovom, onda imate jake mehanizme za uspješan i efikasan rad - kazao je Ramović.

Nagrade Privredne komore Crne Gore uručiće laureatima predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na svečanosti koja će 20. novembra biti upriličena u Vili Gorica.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.