Politika

Borančić: Milatović apsolutni šampion apsurda, politizacija popisa je to što radi on i njegovi politički i duhovni mentori

(15 riječi)

Potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić govoreći o popisu kazao je za Antenu M da je ta partija imala jasne zahtjeve prema Vladi koji korespondiraju sa zahtjevima kompletne opozicije. Ističe da su ti zahtjevi prihvaćeni od strane Vlade čime je, kako dalje dodaje, nedvosmisleno potvrđeno da su od prvog dana u pravu i da je popis bio neodrživ onako kako je bio planiran.

“Premijer je kazao da će sve navedene uslove za legitiman popis ispuniti u predviđenom roku, ukoliko se to desi Liberalna partija nema nikakav problem da se popis održi. Međutim, ostaje nejasno da li je uopšte moguće u ovako kratkom roku od oko dvije sedmice sprovesti ono za što nije bila dovoljna cijela godina. To će biti jasan pokazatelj da li ova Vlada želi suštinski iskorak Crne Gore iz krize ili je Vlada blefera i populista. Ukoliko ponovo silom na sramotu budu pokušavali da izigraju povjerenje i nelegitimno sprovedu popis naravno da ćemo imati jednak i čvrst odgovor kao do sada”, naveo je on.

Komentarišući oprečne stavove predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića povodom predstavnika političkih partija u popisnim komisijama, Borančić kaže da je Milatović apsolutni šampion apsurda.

“Koliki je njegov ugled pa i legitimitet njegovog stava pokazao je prilikom posjete Beogradu gdje je izigravao Vučićevu dvorsku ludu i jeftinu zabavu za ostale goste.

Dakle, civilna kontrola procesa od strane predstavnika građana apsolutno je normalna svuđe u svijetu, pa članstvo političara u komisijama nije nepoznata praksa i nema veze sa politizacijom. Politizacija znači sve ono što radi Milatović i njegovi politički i duhovni mentori, a to je sramotna kampanja o naciji, jeziku ili vjeri, miješanje u intimne osjećaje građana i pokušaj etničkog inženjeringa u Crnoj Gori koji treba da bude temelj etnoregionalizacije države i urušavanja građanskog bića”, kazao je Borančić, dodajući da to zna dobro i Milatović, ali da je “jednostavnije da izigrava neznavenost dok ozbiljni procesi i interes Crne Gore trpe”. 



2 Komentara

먹튀검증 Postavljeno 22-11-2023 03:14:31

I wish more writers of this kind of content would take the time to research and write so well. I'm impressed by your vision and insight. 먹튀검증

Odgovori ⇾
Nema slike

Darren Demers Postavljeno 20-11-2023 08:41:42

Howdy! I just want to give a huge thumbs up for the good data you have right here on this post. Men's Waistcoats Pakistani UK , Faisalabad Fabric Store , Men's Waistcoats UK

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.