Ekonomija

RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Flip 5 - izvrsni preklopni telefon

Pređite na ,,fleksanje" jer je bez konkurencije

(15 riječi)

Samsung je u novi Flip 5 unio pregršt malih, suptilnih promjena. Najveća je zapravo i najvidljivija - veći spoljnji ekran.

Imala sam priliku da isprobam Z Flip 5 i nakon otprilike dva mjeseca druženja prenosim utiske.

Sklopivi pametni telefoni postali su stvarnost prije pet godina, a Samsung je jedna od kompanija koja najviše ulaže na ovo tržište. Za 2023. godinu, Galaxy Z Flip5 stiže na tržište sa prednjim ekranom od više od 3 inča, istim procesorom kao i Galaxy S23 linija i više detalja koji mu pomažu da bude vrlo kompletan model.

Galaxy Z Flip5 donosi jedinstveno, stilsko, preklopno iskustvo s uređajem veličine džepa, stvoreno za izražavanje vaše ličnosti. Novi Flex Window ekran 3,78 puta je veći od prethodne generacije te donosi širok spektar postojećih i novih mogućnosti. Pruža više opcija prilagođavanja, uključujući informativne i grafičke satove te stilske okvire koji se mogu uskladiti s dizajnom sata korisnika Galaxy Watch6 serije.

Toliko mi se dopalo rasklapanje uređaja da sam, kada sam se vraćala na korišćenje svog tradicionalnog mobilnog telefona, pokušala da preklopim ekran (koji nije sklopiv). Zatvaranje paravana je savršeno i zahvaljujući novoj šarki imamo ekrane koji se stvarno spajaju.

Dostupni su mnogi ekrani za prilagođavanje i posebne prečice za vremensku prognozu, promjenu stila sata itd. Ali takođe možete da otpremite fotografiju koju želite da koristite kao zaključani ekran. Korišćenje zatvorenog uređaja za odgovaranje na poruke ili snimanje selfija je prirodno. Gledanje pregleda fotografija i video zapisa na manjem ekranu uređaja čini sve nevjerovatnijim i samo jednom rukom možete uhvatiti taj trenutak sreće.

Takođe je moguće odgovarati i pregledati poruke sa Instagrama, WhatsAppa i drugih društvenih mreža, direktno na malom ekranu. Iskustvo korišćenja malog ekrana je prilično dobro, ali naravno, da biste imali iskustvo pametnog telefona sa velikim ekranom, potrebno je da otvorite Galaxy Z Flip5 .



Flip5 je mnogima vrlo atraktivan uređaj i za vrijeme testiranja mnoge žene su mi prilazile da ga vide. Flip5 je definitivno jedan od najatraktivnijih ili u najmanju ruku posebnijih uređaja koji su nam ove godine pristigli na test jer konkurencije praktički niti nema. Postoji još par proizvođača ovakvih smartfona, ali rijetko koji je dostupan na našem tržištu.

Zatvoren, Galaxy Z Flip5 nudi više mogućnosti nego ikad prije. Kroz Flex Window korisnik može brzo i jednostavno pristupiti važnim informacijama. Uz pomoć Widgeta korisnici mogu provjeriti vrijeme, upravljati reprodukcijom muzike i slušati omiljene pjesme koristeći Media Controller, kao i pratiti najnovija globalna ažuriranja tržišta dionica preko Google Finance widgeta.

Osim nenadmašnog dizajna i oblika, Galaxy Z Flip5 takođe nudi najsvestranije iskustvo kamere na Samsung Galaxy pametnom telefonu. Zahvaljujući većem Flex Window ekranu mogu se snimati visokokvalitetni selfiji pomoću zadnje kamere. Korisnici mogu snimati impresivne fotografije bez korišćenja ruku iz kreativnih uglova pomoću funkcije FlexCam, a pomoću Flex Mode načina rada moguće je brzo i jednostavno pregledati i uređivati snimci. Korisnici mogu lako pregledati, prilagoditi ton boje ili brisati slike na Flex Window ekranu pomoću opcije brzog pregleda. Pomoću stabilizacije kamere Super Steady korisnici mogu dobiti glatke snimke u pokretu, dok uz Auto Framing niko neće biti isključen s fotografije.



Galaxy Z Flip5 omogućava korisnicima da izraze svoje stilove uz odabir boja, uključujući grafitnu, krem, lavandu i boju mente.

Jedino nam preoostaje da se pomirimo s nešto višom cijenom, ako je Z Flip naš izbor. A onda, Live long and prosper, sve do sljedećeg Samsung-ovog savitljivog modela…





Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.