Politika

Marković: Okupirani smo i prićerani uz zid, a kad te do njega dovedu ne povlačiš se!

(15 riječi)

Zbog mojih Nikšićana kojima dugujem i koje neću razočarati prisustvovaću svečanoj sjednici jer ona bez obzira na naziv koji nosi po statutu Opštine, jeste bila i biće dan kad slavimo otporom izvojevanu pobjedu nad okupatorom”, naglašava ona

“Čestitam praznik Opštine povodom Oslobođenja Nikšića od okupatora građanima Nikšića, a vladajućoj većini poručujem da dok god budu pokušavali ubiti sjeni partizanskog odreda stajaću bez straha među njima makar i sama”, poručila je potredsjednica Liberalne partije i odbornica u lokalnom parlamentu Nišića Jelena Marković.

Kako dodaje, njeno prisustvo biće im svjedok da nikad neće uspjeti ubiti duh oslobođenog Nikšića od fašista i domaćih izdajnika i četnika. 

“Moja će se borba kao i do sad nastaviti kroz prisutnost baš tamo đe žele da nas nema! Baš tamo đe nas negiraju, ne poštuju, đe čine sve da zadovolje prvo potrebe crkve Srbije pa ostalih građana”, kazala je Marković.

Podśeća javnost da je prošle godine na intoniranju himne Crne Gore na svečanoj sjednici u prvom redu śedio pop Crkve Srbije Backović. 

“Da, izvršio je krivično djelo za koje sam i podnijela prijavu i za koje je osuđen. To je jedan od razloga, pored ostalih, koji me obavezuju da ni kad je svečana niti redovna sjednica ne izostanem i ne preskočim da ih prisustvom podsjetim na otpor jer kako god da su dalje ovo zamislili, mrsiću im konce, makar sama”, izričita je Marković.

Nije, kaže, davno bilo organizovano veče jednog od negatora svega crnogorskog Matije Bećkovića kad je bila spriječena da uđe u gradsko pozorište kao odbornica policijskim snagama kojima su, kako dodaje, upravljali ne nadređeni nego oni preko puta koji su blokirali ulaz u isto dok kliču Srbiji i Kosovu. 

“Tada sam zajedno sa sa nezavisnom odbornicom Knežević-Perišić takođe bila simbol otpora i zamišljeno pojanje negatora iako se odrzalo makar nije proteklo kako su zamislili. Naravno, da smo imale podršku ostalih kolega odbornika da bi smisao protesta bio pravi, ali ovu borbu izgleda od kad traje iako se svi borimo, ne gledamo istim očima. Moja će se nastaviti baš onako kako je vodim od početka. Osjećam da sam i ja kao i Nikšić i danas i prije okupirana i prićerana uz zid, a kad te do njega dovedu ne povlačiš se! Makar ja neću”, poručuje Marković.

Uoči popisa, kako ukazuje, pojavljuju sebilbordi i to je to krivično djelo jer negiraju time Crnogorce i to javno i otvoreno. 

“Pozivam VDT da reaguje i da vidi ko stoji iza ovih fašističkih i diskriminatorskih parola koje možemo vidjeti na njima. Zbog istih mojih Nikšićana kojima dugujem i koje neću razočarati prisustvovaću svečanoj sjednici jer ona bez obzira na naziv koji nosi po statutu Opštine, a to je praznik Opštine, jeste bila i biće dan kad slavimo otporom izvojevanu pobjedu nad okupatorom”, naglašava ona.

Kako dodaje, 18. septembar 1944. je dan kad se Nikšić oslobodio i od četnika, pa kaže da tvrdi da će veoma brzo doći dan kad će opet biti oslobođjenje njenog grada od iste ideološke vrste.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.