Istorija

GODINA OD FUKARSKOG POTPISIVANJA ’’TEMELJNOG UGOVORA’’: Vučić, crne mantije, američka diplomatija i njihov idiot sproveli najveću veleizdaju Crne Gore!

(15 riječi)

Nakon potpisivanja takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa ekstremističkom sektom ne samo da se društveni odnosi nijesu promijenili na bolje, nego je Crna Gora upala u mrak učmale teokratije, proživljava politički haos i potpuno je skrajnuta sa evropskog puta koji je nekad predvodila u Regionu! Potpisivanje veleizdaje je rezultat organizovane akcije takozvane SPC, Aleksandra Vučića, BIA-e i Dritana Abazovića, koji su imali svesrdnu podršku američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom

Piše: Balša Knežević

Knjiga istorije crnogorske veleizdaje na današnji dan prije tačno godinu dobila je materijal kojim je ispunjeno možda i njeno najznačajnije poglavlje. Na današnji dan 3. avgusta 2022. godine saradnik srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i korisni idiot velikosrpskog auotkrate Aleksandra Vučića – Dritan Abazović, fukarski i na prepad potpisao je takozvani ’’temeljni ugovor’’ sa paramilitarnom, ekstremističkom organizacijom svetosavskom sektom (SS) poznatom pod akronimom SPC.

U ime ekstremističke sekte ugovor je potpisao njen lider Prvoslav Perić – Porfirije koji je za tu priliku bio prošvercovan u Crnu Goru kao paket kvalitetnog kokaina.

Čovjek koji i nije pravoslavac i koji je za religijska pitanja potpuni idiot, u stilu napaljenog manijaka i fukare, svojim potpisom je kompromitovanoj hegemonističkoj sekti u amanet ostavio desetine kvadratnih kilometara državnog zemljišta, stotine crnogorskih vjerskih objekata, stavio takozvanu SPC iznad zakona i Ustava i omogućio agentima u mantijama da slobodno sprovode svoje subverzuivne aktivnosti.

Ovo je uradio po nalogu Beograda, odnosno direktno Aleksandra Vučića, da bi rušenjem vlade izazvao dodatnu nestabilnost i Crnu Goru survao sa evropskog puta, i sve to uz pomoć američke diplomatije predvođene ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom.

Fukara se sprda sa Crnom Gorom

Bez obzira na to što će njegovo ime ostati upisano crnim slovima u istoriji veleizdaje Crne Gore, ova fukara se na današnji dan usudila da se ku*či svojim nesojskim aktom kao da je najveće postignuće demokratije.

Politički imbecil i podla grobolupežina (kako ga Crnogorci nazivaju nakon potpisivanja takozvanog TU) svečano je danas saopštio da ’’je tog 3. avgusta 2022. godine u Vili Gorica stavljen potpis na dokument za koji će se ispostovati da je trajno promjenio društvene odnose na bolje, kao nijedan akt do sada’’.

Ovakva izjava ne može biti samo produkt malicioznosti i političkog nesojluka, već je takođe rezultat gluposti koja po svemu sudeći prožima svaku ćeliju Abazovićevog bijednog bića ili makar ono što je od njega ostalo.

Nakon potpisivanja takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa ekstremističkom sektom ne samo da se društveni odnosi nijesu promijenili na bolje, nego je Crna Gora upala u mrak učmale teokratije, proživljava politički haos i potpuno je skrajnuta sa evropskog puta koji je nekad predvodila u Regionu!

Nakon što je nesoj u ulozi premijera po nalogu njegovog gazde Aleksandra Vučića potpisao ’’temeljni ugovor’ koji je napisao agent BIA-e i još nekoliko službi Velibor Džomić, Crna Gora je postala faktor nestabilnosti u regionu jer su evropska agenda, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, rješavanje ekonomskih pitanja, dovođenje investitora, regulacija zakona… stavljeni u drugi plan iza interesa parapolitičke sekte, takozvane SPC.

Da ne govorimo o tome da je prekrajanjem takozvanog temeljnog ugovora u Beogradu, izbačeno sve što je pokojni Amfilohije Radović ostavio kao amanet, i što je trebalo da osigura široku autonomiju pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Ali što o tome zna imbecil Abazović kojem načela ponašanja i djelovanja diktiraju iz Beograda njegovi idoli Vučić, Hil i lider takozvane SPC Porfirije Perić, čijim parapsihološkim dejstvom je opčinjen.

Crna mrlja američke diplomatije

Podjednaku krivicu za veleizdajnički akt i pokušaj satiranja Crne Gore i Crnogoraca sklapanjem pakta sa svetosavsko-satanističkom, pedofilsko-kriminalnom sektom ima i američka diplomatija predvođena izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i posebno ambasadorom te države u Beogradu Kristoferom Hilom.

Upravo je Hil, inače intimni prijatelj prvog čovjeka SS Porfirija Perića, direktno izdejstvovao  da odlazeći premijer Dritan Abazović  potpiše takozvani ”temljeljni ugovor” sa SPC.

Vlada Crne Gore je 8. jula prošle godine usvojila tekst ‘temeljnog ugovora’. Bez ikakvih konsultacija sa stručnom javnošću Abazović je u svom stilu, na kvarno, izdejstvovao usvajanje teksta koji je pisan u Beogradu. Nakon toga uslijedila je žestoka reakcija i revolt javnosti zbog čega se Abazović našao u strahu i počeo je da se koleba. Osim toga, obećao je da neće potpisivati ugovor prije konsultacija.

Međutim, tada je na scenu stupio Vučićev diplomatski specijalac, ambasador Kristofer Hil koji je dao ”vjetar u leđa” Abazoviću da izvrši akt veleizdaje. Američki ambasador i Vučićev intimus se 22. jula našao sa Abazovićem u Porto Novom, desetak dana prije potpisivanja ugovora. Hil je maltene naredio Abazoviću da potpiše ugovor sa takozvanom SPC i garantovao mu je da to neće snositi nikakve teže posljedice.

Međutim, Hil je dobro znao da će nakon potpisivanja sramnog akta DPS biti prinuđen da povuče podršku manjinskoj vladi, što se i desilo. Nakon toga je Crna Gora upala u do tada najveću nestabilnost i potpuno je skrenula sa evropskog kolosjeka, jer su interesi parapolitičke sekte stavljeni ispred EU integracija!

Njegov pajtaš Eskobar je činio sve da relativizuje ovaj sramni akt veleizdaje. Prije nego je stupio na balkansku turneju, Eskobar je početkom decembra prošle godine u intervjuu za Atlantski savez potencirao izbor sudija Ustavnog suda i pitanje prijevremenih izbora, relativizujući crkveno pitanje i ugroženost vjerskih prava Crnogoraca.

On je kazao da se treba fokusirati na ’’reformu vladavine prava, ekonomiju, borbu protiv organizovanog kriminala, a ne na stvari koje prave podjele – ko je Srbin, a ko Crnogorac i ko ide u koju crkvu’’.

Stoga je očigledno da je potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” bila organizovana akcija takozvane SPC, Vučića, BIA-e, Abazovića koji su imali svesrdnu podršku američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom.

Pakt sa đavolom

Ova organizovana akcija podržana od strane američke dilomatije izaziva nevjericu s obzirom da je već postalo trivijalno govoriti koliko malignog uticaja takozvana SPC nanosi zapadnim interesima u Regionu, a posebno Crnoj Gori koju i ne priznaje kao suverenu državu, a za crnogorski narod već duže vremena smatra da je izmišljen.

O kakvoj se krvoločnoj organizaciji radi juče nas je podsjetio lider crnogorske filijale ove sekte Jovan Mićović, operativnog imena Joanikije, koji je u želji da pospješi diskurs mržnje i krvoprolića, izjavio da su ’’Crnogorci bili lakomi na sječenje turskih glava i da uberu junaštvo, to je i danas prisutno u nama’’.

Ovakva bolesna izjava je samo kontinuitet ratnohuškačke retorike funkcionera SS, koja već godinama, ako ne i decenijama djeluje kao ”država u državi”. Za njene lidere i službenike nakon potpisivanja ”temeljnog ugovora”, gotovo da ne važe zakoni Crne Gore, države koju ta organizacija i ne priznaje.

Mićović je i ranije prizivao krvoproliće izjavama da je ”Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina”.

Njegove poruke su kristalno jasne – da Crna Gora nije članica NATO, SPC i njihove veze iz bezbjednosno-obavještajnog podzemlja odavno bi u državi napravili teren za sprovođenje ukrajinskog scenarija. Eskobaru i Hilu to očigledno ne smeta!

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”. Potpisivanje ”temeljnog ugovora” sa ovom organizacijom stoga se može uporediti sa potpisivanjem ”pakta sa đavolom”.

Tradicija subverzije i zločina

Treba podsjetiti da je takozvana SPC i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) u martu prošle godine, označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Kakva je organizacija takozvana SPC, Portal Aktuelno pisao je nebrojeno puta, a na OVOM LINKU možete pročitati o njihovim zločinima tokom 90-ih, ratnohuškanju, promovisanju ideologije ’’krvi i tla’’ i pedofiliji.

Kada je u pitanju Crna Gora, takozvana SPC i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine. Što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš” je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Saradnja sa obavještajnim službama i terenski rad

Takozvana SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

Portal Aktuelno pisao je o propagandnom radu takozvane SPC, kao i o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS).

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću – ”Vraču”, ali i o nižerangiranim operativcima koji predstavljaju neizostavan dio subverzivnog djelovanja.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, onda kurčenje izraubovonag političkog idiota Abazovića kada je u pitanju potpisivanje takozvanog ”temeljnog ugovora” dobija  groteskno-morbidnu dimenziju, koja za ponos može da služi samo individui koja je intelektualno, moralno i duhovno potpuno hendikepirana.

Ipak, ostaje nada da će nakon sve izvjesnijeg oslobođenja Crne Gore od svetosavskog zuluma, neka nova vlast poništiti ovaj ugovor koji će postati bezvrijedno parče toalet papira kojim će Abazović, Perić, Vučić, Hil, Eskobar i ostala banda moći samo da obrišu dupe!  aktuelno.me
1 Komentara

Fanito Postavljeno 03-08-2023 14:20:52

Dobro, mnogo dobro nam je otanja obraz, ponos i dostojanstvo. Svjesni su toga svi izdajnici Crne Gore, pa cine sto im je volja!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.